Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

Clisura Dunării – colțul de rai din România unde fluviul întâlnește muntele!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Clisura Dunării – colțul de rai din România unde fluviul întâlnește muntele! Share Clisura Dunării – colțul de rai din România unde fluviul întâlnește muntele!


Înainte să iei în calcul un circuit spre Clisura Dunării trebuie să știi din capul locului că acesta nu e genul de loc în care să mergi pentru distracție. Clisura Dunării se potrivește mănușă iubitorilor de natură, de peisaje, de frumos. Clisura Dunării e colțul de rai din România, unde Carpații se întâlnesc cu Dunărea și formează împreună cel mai lung defileu natural din toată Europa.

Cuprinsă între Moldova Nouă și Gura Văii, partea cea mai pitorească a defileului o constituie Orșova și Cazanele Dunării, de o frumusețe sălbatică ce nu a putut fi îmblânzita niciodată. Aici îți poți petrece timpul făcând o plimbare cu barca în Cazanele Mari, traseu ce include și vizitarea peșterii Ponicova și Grotei Veterani, dar și în Cazanele Mici, unde poți admira golful Mraconia și chipul lui Decebal sculptat în stâncă, statuie de 3 ori mai înaltă decât Colosul din Rodos, dar cu 6 m mai mică decât Statuia Libertății din New York.

De neratat sunt Manăstirile Sfânta Ana şi Mraconia, casele suspendate pe Dunăre din Berzasca, primul sat lacustru din România, o drumeție în Parcul Național ”Porțile de Fier” și o partidă de pescuit. Aerul tare al Dunării îţi va face şi poftă de mâncare, iar dacă eşti pe Clisură nu poţi să ratezi borşul de peşte.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută