Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

Marius Imre, chef la Versailles Weddings & Events

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Marius Imre, chef la Versailles Weddings & Events Share Marius Imre, chef la Versailles Weddings & Events


Marius Imre este bucătar șef la Versailles Weddings & Events și unul dintre cei mai apreciați bucătari din zona Sibiului. Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu, Marius Imre spune despre el că face parte din vechea gardă de bucătari ai Sibiului, motiv pentru care este privit cu respect în branșă. Înainte de a ajunge la Versailles a mai lucrat la Împăratul Romanilor, Continental, Arabela Hotels, preintre altele, dar s-a specializat și în străinătate, căpătând experiență în Germania.

 

Ce v-a determinat să gătiți profesionist? De unde vine pasiunea, dorința?

Îmi plac preparatele sofisticate dar iubesc si bucătăria românească care are multe de oferit și despre care consider că nu a fost explorată aproape deloc în Sibiu.

Cu ce școală în domeniu ați început? Se simte în prezent, pe piață, lipsa unor școli bune de bucătari în România?

Eu am urmat Liceul Economic, fac parte din promoția 1987. Referitor la lipsa școlilor specializate în domeniul gastronomiei, categoric avem mult de recuperat față de bucătăriile de peste hotare, plusând cu lipsa de preocupare a tinerilor față de această meserie.

Ce fel de meniu propuneți la Versailles, ce influențe are, pe ce se axează?

Fiind un restaurant axat pe evenimente mari, mă refer aici la evenimente corporate, nunți, petreceri și chiar servicii de catering, pe care le oferim, meniurile noastre sunt adaptabile în funcție de eveniment, de la food-fingers la preparate sofisticate, dar și tradiționale spre exemplu sărmăluțe, purcel sau miel la proțap, ceaune de gulaș și multe altele.

Ce știți și ce așteptări aveți de la programul Regiunii Gastronomice de anul viitor?

Sprijin în mod clar ANBCT Sibiu (Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-România), principala asociație care face ceva pentru organizarea Regiunii Gastronomice Europene 2019. Cu siguranță că vor organiza mai multe evenimente cu specific zonal la care vom fi implicați atât eu cât și colegul meu Rusu Gabriel.

Cum vi se pare că a evoluat bucătăria în zona Sibiului, în ultimii ani?

Bucătăria Sibiului a evoluat mult și asta se vede în toate restaurantele.

Care este BMW-ul preparatelor la New York, cu ce mâncare deosebită ne aștepți?

Întotdeauna este greu să aleg doar unul. Dar dacă trebui să fac o recomandare atunci aceasta este: rasol de porc în sos de cognac și tartă de cartofi cu smântână și cașcaval.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută