Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

”Viitorul modei în Europa de Est este Feeric Fashion Week – partea 1” de Mitichi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Viitorul modei în Europa de Est este Feeric Fashion Week – partea 1” de Mitichi Share ”Viitorul modei în Europa de Est este Feeric Fashion Week – partea 1” de Mitichi


„Feeric Fashion Week este viitorul modei în Europa de Est” – Raoul Keil, editor in chief Schon Magazine

 

Toți ochii din industria modei s-au îndreptat pentru o săptămână spre Sibiu pentru Feeric Fashion Week, cea mai mare săptămână de modă din Europa de Est, ce a avut loc între 17 și 22 iulie, în centrul Transilvaniei.

Marți, 17 iulie, a început cea de-a 11 ediție a celei mai importante săptămâni de modă din Europa de Est. Un punct de referință în creativitate și imaginație, festivalul din Sibiu a făcut anul acesta un pas înainte, reușind să organizeze un concurs pentru tineri designeri din întreaga lume. Mai mult de 100 de tineri designeri au intrat în concursul Feeric 33, iar 33 dintre ei au fost jurizați la Sibiu de un juriu format din jurnaliști remarcabili și personalități de marcă din industria modei. Cele mai prestigioase reviste de moda din lume si-au trimis reprezentantii la Sibiu. Liana Satenstein – reprezentant al Vogue SUA, Riccardo Terzo – reprezentant al Vogue Italia, Diane Pernet – fondator și președinte al ASVOFF (A Shaded View On Fashion Film), Adriana di Lello – Director de modă Elle Italia, Raoul Keil – Schon Magazine, Londra, Tania Cursano – Co-fondator și CEO al showroom-ului IT-Elite din Milano și Patricia Lerat – Director de proiect al Designers Apartment din Paris.

Festivalul a început în inima Muzeului Național Astra, iar morile de vânt au fost locația perfectă pentru Flori de IE, o colecție de costume tradiționale din toate regiunile românești, prezentare de modă dedicată Centenarului României.

Apoi, Landiana, vicepresedintele Feeric Fashion Week, a povestit în imagini călătoria designerilor prezenți de-a lungul timpului la Feeric Fashion Week intre Sibiu si capitalele europene de moda din ultimul an. Prezentă la marile săptămâni ale modei din Europa, Landiana a purtat creațiile designerilor Feeric, ținute ce au făcut înconjurul lumii apărând în toate marile reviste.

Pasajul Scărilor a deschis a doua zi a festivalului cu prezentarea unei colecții care a venit de la New York, aparținând brandului Cat & King. Inspirat de măreția cailor argentinieni și de jocul de polo, brandul sud-american Ocantos al designerului Eduardo Perez a prezentat o nouă colecție în decorul perfect al Clubului Ecvestru.

O clădire reprezentativă a orașului, Cercul Militar, a oferit geometria perfectă pentru a găzdui prezentarea designerilor maltezi Charles & Ron, printre primii designeri străini care au acceptat să participe la Feeric Fashion Week.

Ziua s-a încheiat în Feeric Venue, la Redal Expo. Instalația dinamică propusă de Adriana Goilav a fost urmată de ceremonia de premiere a ambasadorilor ediției din acest an, Adriana di Lello de la Elle Italia și Raoul Keil de la Schon Magazine, iar cei 33 de designeri selectați în finala competiției au scăpat de emoțiile concursului, prezentând colecțiile în fața juriului.

A treia zi a Feeric Fashion Week a început cu o serie de show-uri în Feeric Venue, prezentate de Savoir Faire – Paris, Pimpi Smith – Argentina, Pedro Juan Glez – Spania, și Waleska Morin – Spania.

Depozitul de făină al companiei Boromir a fost decorul primei prezentări individuale a zilei. Bianca Popp, alta veche prietenă a festivalului. Argentina a coborât apoi în decorul baroc al Palatului Brukenthal din Avrig, iar prezentarea designerului argentinian Pia Carregal a fost motivul perfect pentru ca America de Sud să cucerească întreaga seara, prezentarea fiind urmată de o petrecere în stil sud-american pe peluza Oranjeriei palatului. Va urma.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută