Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

Premieră: Aurora Borealis – Luminile Nordului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Premieră: Aurora Borealis – Luminile Nordului Share Premieră: Aurora Borealis – Luminile Nordului


Cine Europa lansează în cinematografele din România cel mai recent film regizat de Márta Mészáros: Aurora Borealis – Luminile Nordului (Aurora Borealis – Északi fény, 2017). Premiera oficială în România va avea loc pe 24 august 2018.

Aurora Borealis – Luminile Nordului este întoarcerea după o pauză de aproape opt ani a cineastei care a deschis drumul afirmării femeilor în industria cinematografică maghiară. Autoare, printre multe altele, a filmelor Adopțiune (Ursul de Aur la Berlin, 1975) și Jurnal pentru copiii mei (Marele Premiu al Juriului la Cannes, 1984). Filmul a avut avanpremiera în cadrul TIFF-ului anul acesta, iar Márta Mészáros a fost omagiată cu un Premiu pentru întreaga carieră.

Premieră: Aurora Borealis - Luminile Nordului

Aurora Borealis – Luminile Nordului / Titlu original: Aurora Borealis – Északi fény
 
Regizor: Márta Mészáros

Cu: Mari Törőcsik, Ildikó Tóth, Franciska Törőcsik, Antonio de la Torre
Anul: 2017, Ungaria
Genul: dramă, istorie 
Format: 2D, Ro sub
Duarata: 104 min.
Rating: N-15

„Ca să spui adevărul, nu este suficientă onestitatea.”

Sinopsis:

Aurora Borealis este o poveste de familie cu numeroase răsturnări de stiuație, petrecută pe două planuri temporale. Mária (Mari Törőcsik), mama în vârstă a Olgăi (Ildikó Tóth), o avocată de succes din Viena, intră brusc în comă.  În timp ce Mária se zbate între viață și moarte, Olga descoperă un secret ascuns în mod intenționat. Dorința de a afla adevărul o duce înapoi în Europa anilor cincizeci, sfâșiată de război, iar la capătul drumului se descoperă pe sine: o femeie pe care n-o știuse până atunci. Filmul tratează – cu sensibilitatea feminină manifestată în situații neobișnuite – despre situațiile dramatice generate de crizele de identitate, despre rănile nevindecabile cauzate de războaiele unei Europe fărâmițate, despre vremelnicie și forța eliberatoare a descoperirii minciunilor și secretelor.

Premii și festivaluri: Chicago International Film Festival – Premiul publicului, Márta Mészáros

Premieră: Aurora Borealis - Luminile Nordului

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută