Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

Premierele săptămânii 31 august – 6 septembrie la Cinema One

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Premierele săptămânii 31 august – 6 septembrie la Cinema One Share Premierele săptămânii 31 august – 6 septembrie la Cinema One


Săptămâna aceasta este la fel de zbuciumată în materie de filme. Ne întrecem cu mașinile de curse pentru a comite jafuri alături de Le fidele, descoperim secrete profane și fugim de Călugărița pentru a ne amuza cu filmele de săptămâna trecută.

Cinema One, gazdă perfectă ce găzduiește aproximativ 1500 de locuri, face ca experiența noastră la film să fie grozavă.

Jafuri, maşini şi fidelitate fără limite

Regizorul Roskam este cunoscut pentru filmul The Drop din 2014 și Rundskop din 2011. Performanța lui a fost cea care l-a nominalizat și la Oscar pentru categoria cel mai bun film străin. Acțiunea filmului seamănă oarecum cu cea din Speed (1994) cu Sandra Bullock si Keanu Reeves în distribuție, film ce a câștigat două premii Oscar.

Când Gino o întâlneşte pe Bénédicte, se îndrăgostește pasional și necondiționat. Ea este implicată într-o afacere de familie și el e un tip destul de obișnuit și atrăgător. Pare povestea clișeică cu care ne-au obișnuit filmele din Hollywood. Fiind un film european, protagonistul este antrenat să jefuiască și să facă demersuri ilegale pentru a-și satisface orgoliile.

Călugărița: Misterul de la mănăstire

Spațiul filmelor horror ne-a familiarizat cu personaje din sfera abaților, a cavalerilor și a călugărilor. Știm că există o linie între sacru și profan, la fel cum ne e teamă de necunoscut.

,,Dumnezeu se termină aici’’ este ideea filmului. După Annabell și The Conjuring One, acest film își propune să dezvăluie un nou colț întunecat al universului horror. După ce o tânără călugăriţă de la o mânăstire din Cârța se sinucide, un preot cu un trecut zbuciumat (Demián Bichir) şi o măicuţă novice (Taissa Farmiga) sunt trimişi de Vatican să investigheze cauzele. Împreună trebuie să descopere secretul profan care ameninţă abaţia. De aici începe o aventură în care aceștia își vor risca sufletele. Corin Hardy regizează filmul după un scenariu scris de Gary Dauberman („It”), bazat pe o poveste de James Wan şi Dauberman.

Anna Antal,
Redactor Zile și Nopți

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută