Salut Bucureşti | Brașov Jazz & Blues Festival 2018

 

 

Dacă se întâmplă să aveți câteva zile libere săptămâna viitoare, nu excludeți din plan o plimbare cu caracter muzical la Brașov, fiindcă de miercuri și până sâmbătă are loc ediția a șasea a Brașov Jazz & Blues Festival. De fapt, evenimentul începe chiar de marți, cu o conferință pe tema industriei festivalurilor de profil în România și Europa, conferință cu invitați români și străini ce va fi urmată de un recital al duoului Berti Barbera / Mariano Castro (intrarea pentru ambele momente este liberă).


Festivalul în sine se deschide miercuri, cu o seară dedicată exclusiv muzicienilor români. Astfel, pe scena Centrului Cultural Reduta vor urca trupele Blue Noise, JazzyBit și Joy of Life, care vor propune publicului un program foarte variat. După această deschidere autohtonă, bluesul pune stăpânire pe urbe și pe scenă. Astfel, joi seară vom avea parte de două super recitaluri – mai întâi Tad Robinson & LK Band, un vocalist (și muzicuțist) american de excepție, acompaniat de un grup de muzicieni europeni, după care seara se încheie cu recitalul excelentului grup olandez Julian Sas Band. Vineri avem parte de încă două recitaluri de blues, ale căror protagoniști vor fi Henrik Freischlader Band (Germania) și Rita Chiarelli Band (Canada).


În fine, cercul se închide sâmbătă cu un nou regal de jazz. Seara începe cu un recital în cheie neo-clasic-experimental-electronic susținut de artista britanică Poppy Akroyd, pentru ca ultimul concert al acestei ediții să aducă în fața publicului brașovean un grup norvegian de mare clasă – Helge Lien Trio.