Festival, petreceri, muzică live, teatru? #CityLife de Brașov

Vine toamna, bine ne pare... nu, stai, toamna a venit deja, timpul nu poate fi dat înapoi – pe de altă parte, nici buton de fast forward nu avem în acest caz, așa că propun să ne bucurăm de toamnă cu tot ce ne oferă ea, cu evenimentele, concertele, autobuzele pline de copii care se întorc, aparent energici, la școala cu manuale cu probleme.

Să ne întoarcem și noi spre evenimentele indoor! Deja? Parcă abia ce vorbeam despre cât de mult așteptam să ieșim, primăvara și vara aceasta, la toate festivalurile în aer liber din Brașov. Acum deja ne strângem jucăriile și intrăm în casă? Se pare că da, dar nu încă. Suntem aproape, dar mai stăm puțin pe-afară, cel puțin până începe ploaia.

FESTIVAL: Helge Lien Trio

Helge Lien Trio, câştigător al unui premiu Spellemann (cunoscut ca și Norwegian Grammy) în 2008 și nominalizați la premiile Spellemann din nou în 2018, cântă la Brașov în ultima seară de jazz și blues, pe 15 septembrie. Discipol și mai apoi asistent al profesorului Misha Alperin la Academia Regală de Muzică din Oslo, Helge Lien este un maestru indubitabil al jazz-ului contemporan, dar și al celui clasic, întrucît stăpînește arta ”standard-urilor”, a improvizației și a compoziției, în egală și magistrală măsură.

Alături de Helge vor fi prezenţi pe scenă, la percuție, creativul Per-Oddvar Johansen şi la contrabas Mats Eilertsen, care a mai cântat anul trecut la Gărâna Jazz și la Transylvania Jazz. Biletul costă 50 de lei, dar mai bun e un abonament la întreg fest-ul, trust me!

OKTOBERFEST: Music Ministerium

Pe 10, de la ora 19:00, la Oktoberfest avem Music Ministerium, formație cu care am făcut cunoștință la ediția de anul trecut. Atunci, artiștii au făcut show-uri ca la carte și publicul i-a îndrăgit de la primul acord muzical, așa că au fost invitați și în această toamnă la Brașov. Big Band-ul este format din 10 persoane. Hai la o bere bună!

PARTY: The Only Party in Town

Singura petrecere care pare că are loc non-stop e în Times. La fel e și pe 12 septembrie, când suntem asigurați că va fi plin în club. Intrarea este liberă, dacă ai uitat cumva; și trebuie să îți faci rezervare din timp dacă vrei să fii sigur, totuși, că ai parte de cea mai frumoasă experiență, lipsită de grija că poate n-ai loc printre petrecăreți. Hai în Times, let’s Carpe Diem împreună!

TEATRU: Aventura

Revin serile de teatru, noi abia așteptam! La Sică Alexandrescu vedem „Aventura” pe 14 septembrie, de la ora 19. Domnul Gherman, un politician impecabil, ireproșabil și implacabil, serios, e în căutarea echilibrului. Și cum altfel poate regla balanța armoniei dacă nu cu imaturitatea, responsabilitatea și inocența Gabrielei. Iar cum calea spre fericire nu e niciodată facilă, drumul bărbatului către inima fetei trece pe la mătușa Cleo. Bilete reduse pentru pensionari, elevi și studenți!