Premierele săptămânii 7 - 13 septembrie la Cinema One

Am așteptat cu nerăbdare săptămâna aceasta fiindcă apare Predator, ce îl are în distribuție pe scenaristul care a făcut parte din primul film, de acum 31 de ani, cu Arnold Schwarzenegger, și râdem în hohote la două comedii europene – francezii vin din urmă cu filme foarte bune! Cinema One, gazdă perfectă ce găzduiește aproximativ 1500 de locuri, face ca experiența noastră la film să fie grozavă.


Luis și mini-extratereștrii 3D Dublat
Filmul animat seamănă puțin cu cartea pentru copii „Noroc cu laptele” scrisă de Neil Gailman, apărută la Editura Arthur. Dacă în această carte plină de umor extratereștrii încearcă să împiedice un tată iubitor să le cumpere copiilor lapte pentru micul dejun, ei bine, în film avem un băiețel de 12 ani pe nume Luis, care găsește trei extratereștri mititei, colorați și foarte zăpăciți (Mog, Nag și Wabo) când aceștia se prăbușesc cu nava chiar în fața lui. Bucuros, băiețelul vrea să-i arate tatălui său vizitatorii, dar descoperă că acesta are planuri destul de rele pentru ei.


Momo
Nu seamănă nici cu cartea-fenomen care poartă același nume, nici cu jocul horror de care se tem adolescenții azi. Este vorba despre un film savuros la care se va râde cu toată familia sau cu toți prietenii. Într-o seară aparent obișnuită, domnul și doamna Prioux ajung acasă ca să descopere, cu uimire, un băiat tare straniu și simpatic care pare că s-a instalat în casa familiei și nu are de gând să plece fiindcă susține că este copilul lor. Ulterior acest băiat ciudat revine în casa părinților săi pentru a le-o prezenta și pe soția sa. Care este însărcinată.Trei surori adorabile
Este o comedie foarte tare în care întâlnim trei fete independete, dificile și care, datorită tabiet-urilor, sunt extrem de încăpățânate. Drumurile lor par a fi cum nu se poate mai diferite, dar într-o zi ele se întîlnesc. Tatăl pe care nu l-au cunoscut niciodată le lasă moștenire un minunat apartament în Paris. Ce vor face? Îl vor vinde? Vor conviețui asemenea studentelor? Lauren, Olivia și Salma, cele trei personaje, împrumută foarte bine moravurile tipelor moderne, așa că fără doar și poate  este un film potrivit unei seri a fetelor.


O simplă favoare
Filmul este clasic, stilat și prezintă un noir post-modern, dacă vreți. Este bazat pe un roman al scriitoarei Darcey Bell și urmărește povestea lui Stephanie, o vloggeriță care încearcă să descopere adevărul din spatele dispariției bizare a cele mai bune prietene, excentrica Emily Nelson. Aceasta este o mamă care are o preferință aparte pentru costumele personalizate și pentru martini. În mod evident, nu este genul de casnică cu care noi suntem obișnuiți. În primul rând, fiindcă acest personaj este interpretat de Blake Lively și în al doilea rând, fiindcă intențiile ei nu sunt deloc sincere. Emily o roagă pe Stephanie să-i ia fiul de la școală, însă aceasta dispare în mod misterios.PredatorulȘtiați că au trecut 31 de ani de la primul film în regia John McTiernan, în care Arnold Schwarzenegger și grupul său de comando erau vânați în junglă de o creatură extrem de miserioasă? Știm că au urmat un sequel cu „Predator 2” din 1990 și un triquel sub regia lui Nimrod Antal, din 2010, iar acum suntem entuziasmați de grafica și de acțiunea pe care ne-o promite noul film Predator. Filmul capătă o nouă amploare, căci aici este implicată armata, un băiețel care declanșează accidental revenirea celui mai letal vânător din Univers și un profesor specializat în biologia evoluționistă. Pot oare ei să prevină sfârșitul rasei umane?


Anna Antal, 
redactor Zile și Nopți Brașov