Recomandări pentru weekendul 7-9 septembrie

A venit toamna, se numără boabele de struguri pentru vinul fiert pe care-l vom savura, iarna, alături de compania pe care ne-o vom alege. Dacă nu ne-am lămurit de faptul că toamna nu are de ce să ne îngrijoreze cu capriciile pe care le aduce, atunci vă invit la introspecție, operă și, de ce nu?, rafting. Toate în ascensiune.


Recomandare carte | Che Guevara – Jurnal pe motocicletă
Tot ce ştiam eu despre Che Guevara era că a contribuit la instaurarea regimului comunist în Cuba, a devenit un luptător de gherilă cu un apetit grozav pentru tortură (de aici şi faptul că Fidel Castro i‑a acordat gradul de „Comandante”) şi că a fost adevăratul simbol al mişcării revoluţionare din Cuba şi Bolivia anilor ’60. În sfârşit, era revoluţionarul acela cu bereta şi cu steaua, o imagine clasică deja, având în vedere că o vezi imprimată pe tricourile purtate de majoritatea puştanilor. Cartea este este scrisă de un student la medicină căruia îi plac călătoriile, Pablo Neruda, muzica şi literatura. Acesta era Che Guevara. Un tânăr aventurier bolnav de astm care, mai târziu (dar nu în acest jurnal) îşi va fuma plămânii sub deviza „omului nou”. Misunea lui a fost de a merge pe căi ce nu au mai fost umblate sau de a izbuti acolo unde alţii au dat greş.


Muzică de operă | Deschiderea stagiunii 2018- 2019
Opera Brașov întâmpină melomanii în Piața Sfatului din Brașov. Suntem așteptați la un spectacol extraordinar – „Sărbătoarea Muzicii” – dedicat Sfintei Fecioare Maria, ocrotitoarea Brașovului, chiar în ziua când creștinii celebrează Nașterea Maicii Domnului. Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00. În programul spectacolului se vor regăsi atât compoziții românești, din repertoriul clasic și laic, cât și lucrări din repertoriul lirice universale, de o mare popularitate.


Rafting pe râul Buzău
O tură la îndemâna celor care iubesc sporturile acvatice outdoor, în Nehoiu, acolo unde începe adevărata tură de rafting. Este un râu de referință pentru Echipa Mareș Outdoor, dar și pentru Green Adventure, care se află acolo în fiecare weekend. Tura de la Echipa Mareș Outdoor include echipamentul necesar, costum și papuci de neopren, veste și căști, plus un ghid autorizat de IRF (International Rafting Federation) care are grijă ca experiența noastră să fie în primul rând sigură. Durata unei ture este în funcție de debit. Dacă debitele o permit, râul Buzău poate fi combinat cu râul Basca pentru o experiență inedită. Prețul variază între 200 și 220 lei, iar Vlad Manoloiu ne spune că puteți participa două sau mai multe persoane dacă aveți vârsta între 6 și 80 de ani.