Recenzie pe bune | Zaraza Club & Lounge

Zaraza Club & Lounge: Banal spre decent

Încadrându-se, firesc, în peisajul hipsteristic al majorității localurilor din Centrul Vechi, Zaraza e locul în care, dacă mergi în timpul zilei, poți mânca cinstit și liniștit, dacă nu ești pretențios, ci doar înfometat. Clubul nu are nicio legătură (în afara decorurilor ușor forțate) cu romantismul perioadei interbelice cu care frumoasa și imaginara Zaraza este, de obicei, asociată. Dimpotrivă, clubul cu acest nume are seri cu fete care dansează pe bar (conform paginii FB) și organizează tot soiul de petreceri. Nimic rău în asta, varietatea de oferte găsește mereu public cu o varietate de gusturi. Dar nu despre dansatoare vreau să vă vorbesc aici, ci despre mâncare. Meniul nu e foarte aglomerat, dar nici nu trebuie să fie așa, într-o zonă bazată pe afaceri de tip eat-drink-and-go, unde patronii speră fie să aibă mușterii care să stea mult și să consume gras, fie unii care să nu piardă vremea la masă cu o bere în față.

Bruschete cu roșii, busuioc și usturoi, gust foarte OK, dar le-aș sugera pâine mai uscată. Sau măcar o baghetă mai consistentă, nevoia de economie răzbătea prin subțirile felii de toast de supermarket. Meniu cu mici, cartofi prăjiți și murături – bun și el, dar fără nimic special. Micii prea uscați (am comandat bine făcuți, dar nici chiar așa), cartofii decenți, iar berea la draft aproape cinstită. Cea mai mare surpiză a fost servirea – un băiat dezghețat și rapid, gata să ajute și să facă să fie bine (chiar dacă nu m-a anunțat înainte să comand că nu funcționează POS-ul).

Zaraza Club & Lounge se află pe strada Soarelui nr. 6-8, una dintre străduțele perpendiculare pe populara stradă Covaci.

Mai degrabă loc pentru petreceri decât pentru mâncat bine, dar e o soluție decentă de prânz dacă nu sunteți pretențioși.