Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/09/2018
Arhiva Zile si Nopti

Revenire la Teatru

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Revenire la Teatru Share Revenire la Teatru


20 Septembrie/ Teatrul Național Vasile Alecsandri

„Povestea păsării fără cuib” se joacă în Sala Uzina cu Teatru de la ora 19:30. Ada Lupu: „Povestea păsării fără cuib este de fapt povestea trecerii unui spirit feminin prin toate vârstele reale și emoționale. O încercare de maturizare incompletă, marcată de căutarea obsesivă a tatălui ca pretext pentru regăsirea profundă a mamei. Viața unei femei, percepută din perspectiva  propriului suflet,  rămas la vârsta copilăriei.Inocența, deopotrivă distructivă și salvatoare, propria imaginație ca opțiune de existență. Absențele care influențează o viață  (poate)  mai mult decât prezențele, atunci când tot ce ni se-ntâmplă contează, dar frământările cele mai subtile se nasc din idealuri personale pe care nu le trăim.”

25 Septembrie/ Teatrul Național Vasile Alecsandri

„Interviul” – „Această piesă are mai multe subdenumiri, poate de aceea are şi mai multe substraturi. Alexandr Mardan a numit-o iniţial De-a pisica şi şoarecii sau Răpitoarele, felinele răpitoare. Eu am numit-o, mai paşnic, Interviul, aceasta nu pare să-i ştirbească din dramatism şi acuitate. Practic, pe tot parcursul spectacolului se petrece un interviu continuu, imuabil,care are un caracter flotant. Se schimbă personajele cu rolurile, cu unghiurile de vedere. E de fapt un interogatoriu, un rechizitoriu care ni se întâmplă la un anumit moment al vieţii noastre: suntem puşi în faţa unor întrebări fundamentale: ce e dragostea, ce e fidelitatea, ce e credinţa, ce este iubirea de aproape şi mai ales ce înseamnă Iertarea. Căci mierea Iertării este un mare har şi ne dă puteri de a ne trăi viaţa mai departe, păstrând verticalitatea şi demnitatea umană.” (Emil Gaju) Se joacă în Sala Studio Teofil Vilcu de la ora 18:00. Preț bilet: 32 de lei.

27 Septembrie / Teatrul Național Vasile Alecsandri

O producție nouă la TNI: „Piele și cer” de Dimitré Dinev va fi de la 19:30, la Uzina cu Teatru. Distribuție: Petronela Grigorescu, Ionuț Cornilă, Răzvan Grosu. Regie: Radu Ghilaș. Decor: Cătălin Târziu. Costume: Rodica Arghir. Muzică originală: Dragoș Cohal, Ionuț Todică. Video design: Andrei Cozlac. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 18 ani.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută