20 Septembrie/ Iulius Mall
Învață totul despre corpul uman la expoziția interactivă "The HUMAN BODY Adventure", în Iulius Mall Iași! În perioada 20 - 30 septembrie, te invităm la cea mai interactivă și educativă expoziție, o experiență recomandată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Zilnic, între orele 10:00 și 20:00, la etajul 1, cei mici se vor aventura, prin joc și joacă, într-o incursiune educațională captivantă, care îi va ajuta să descopere corpul uman. Durata unui tur interactiv și educativ este de aproximativ 50 de minute, timp în care: se vor costuma în doctori; vor afla cum funcționează creierul și despre cele cinci simțuri (auzul, văzul, pipăitul, mirosul și gustul); vor descoperi informații și curiozități despre schelet și oase, muschi și piele, cum funcționează inima și sistemul respirator și multe altele; vor face fotografii haioase; vor primi diplome de „doctori”. Preț bilet: 15 lei/copil/individual sau 10 lei/copil pentru grupurile educaționale organizate de minimum 10 copii. Programările se pot face la Centrul Info Iulius Mall.

20 Septembrie/ Palas

Iași, We're back. Revenim în septembrie și vom reuni în același loc, Grădina Ansamblului Palas, zeci de preparate incredibile. Vorbim de burgeri, taco, creveți, paste, clătite și multe alte preparate care îți provoacă poftă doar citindu-le numele. Concertele, filmele culinare, activitățile pentru copii și un colț unde să te răcorești cu un pahar de vin îți vor transforma cele 4 zile într-o minivacanță de ținut minte. Cheamă-i cu tine pe cei dragi și hai să ne vedem între 20-23 septembrie. Street Food Festival - A new world to explore.

23 Septembrie/ The Trumpets

Te așteptăm în pub la un concert cu Trupa SPAM. Trupa Spam este formată din: Alexandra Andrei – voce, Cosmin Vaman - voce și chitară, Eugen Toboș - chitară solo, Tudor Olaru – bass, Ciprian Diaconu – tobe. Sunt amuzanți, cântă antrenant, au piese vesele și armonioase, muzici cu mesaje serioase, tratând probleme sociale și sentimentale, și sigur ați auzit /vreți să auziți cele mai populare cântece ale lor, precum Cele mai frumoase, Facem dragoste și, bineînțeles, melodia a cărui videoclip a fost filmat și la noi Noaptea în ̶I̶a̶ș̶i̶ . Preț bilet: 30 lei

28 Septembrie/ MERU Iași

5yearsMeru + 2yearsClubulCreatorilor. 7 ani alături de voi și 5 ani de când s-a lansat Meru Iaşi pe care îi aniversăm cu artă printr-o serie de evenimente. Primul eveniment este despre Jazz și Poezie. Pumn De Țărână este un artist român de rap și poezie care locuiește în Linz (Austria) unde i-a cunoscut pe jazziștii din trupa Sepp. Împreună au pus la cale un proiect de Jazz și Poetry Performance pe care îl vor prezenta în 28 Septembrie în Meru. În cadrul evenimentului, Pumn de Țărână va lansa volumul său de debut în poezie sub numele Onisimus Lang.
Volumul se intitulează „sfidarea stafidelor” și va fi publicat la Casa de Editură Max Blecher.

29 Septembrie/ Underground The Pub

MOFT este cel de al patrulea material discografic al artistului Macanache. El conține zece piese plus câteva surprize. Patru dintre piese au fost deja lansate, respectiv: Illegal, Poesie, Niște Funk și Reprezint. Abordarea acestui material a fost una diferită, combinând producția digitală cu diferite instrumente muzicale. Soundul este unul funky, underground, Rap și Boom Bap, transformându-l, astfel, într-un proiect mult mai matur decât proiectele anterioare. Instrumentele au fost realizate cu ajutorul mai multor producători, beatmakeri și instrumentiști din România, respectiv: Chris Jazz, Nerub, Dash, Capestan (Zona 9), FLG, Radu Burcea, Silviu Ruta, Gorgon Grigorescu și mulți alții. Macanache a colaborat și pe partea de inginerie de sunet, producție adițională, mixare și masterizare cu diferiți producători români. Acest album este un „moft” al artistului, readucând la viață Rapul clasic al anilor ’90 condimentat cu satira românească și voie bună.

2 Octombrie/ Teatrul Luceafărul

Ne revedem într-o formulă deja rodată prin multe concerte și în București și în țară. Alături de Alexandru Andrieș vor urca pe scenă: MARIA IOANA MINTULESCU, BERTI BARBERA și SORIN ROMANESCU - toți artiști cunoscuți publicului iubitor de muzică bună și apreciați de acesta. Veți auzi cântece selectate de pe majoritatea albumelor, de la INTERIOARE - care a aparut în 1984 - și până la DISC DOMESTIC, lansat în 2016. Evident, vor fi și surprize. În rest? Atmosferă veselă ca de obicei și un concert memorabil. Bilete: 50, 60 lei.

3 – 7 Octombrie/ Iași

Ediția a VI-a a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT are loc în perioada 3-7 octombrie și aduce cu ea mari autori, cu milioane de exemplare vândute în întreaga lume, laureați sau nominalizați ai National Book Award, Man Booker Prize, ai Premiului Goncourt, Premiului Uniunii Europene pentru Literatură, Premiului Consiliului Nordic pentru Literatură etc. Pe lângă structura cunoscută a evenimentelor (Serile FILIT, Scriitori în Centru – Casa FILIT, Casa Poeziei, întâlniri în licee etc.), vor fi continuate și proiectele Casa Copilăriei și Casa Fantasy, în urma succesului înregistrat anul trecut, când au fost lansate. Mai multe detalii despre programul festivalului și lista de invitați găsiți pe site-ul www.filit-iasi.ro.

3 Octombrie/ Fab Lab

Vă așteptăm cu drag, alături de Radu Negoiță, la lansarea cărții „Disconfort Residence” în Iași!  Cartea „Disconfort Residence” este o primă tentativă de a evalua o parte dintre greşelile de arhitectură cu care viitorii proprietari se pot întâlni zilnic. Arh. Radu Negoiţă atrage atenția asupra încălcărilor unor chestiuni de bun-simț care țin de teoria arhitecturii, dar și asupra nerespectării legii de către firmele private care investesc în construcția de apartamente. Autorul analizează, franc, planuri reale primite de-a lungul timpului de la comunitatea Case strȃmbe pe radar. Cartea poate fi achiziționată la fața locului.

5 Octombrie/ Underground The Pub

Culese Din Cartier: Cred Că Sunt Extraterestru & Celula De Criză. Trenul Accelerat Culese din Cartier pleacă prin țară iară cu o primă oprire în Iași la stația Underground The Pub în data de 5 Octombrie fără întârziere. Pe parcursul drumului pasagerii trenului sunt încurajați să coopereze cu personalul format din Cred Că Sunt Extraterestru și Celula De Criză dar și să respecte normele minime de înălțime impuse pentru sărituri înainte de fiecare drop, în vederea stabilirii unei atmosfere plăcute de pe toată durată călătoriei. În timpul mersului vă rugăm să vă țineți de stare.

8 Octombrie/ Casa de Cultură a studenților

Premiera spectacolului „All inclusive”, cea mai nouă producţie regizată de Vlad Zamfirescu, a avut loc la Palatul Naţional al Copiilor, cu casa închisă. Medeea Marinescu, Marius Manole, Mirela Oprişor, Vlad Zamfirescu şi Diana Roman au oferit un adevărat regal al comediei în faţa unei săli arhipline. S-a râs pe săturate, la o piesă jucată în vervă şi presărată cu situaţii de o ironie comică şi replici de tot hazul. La final aplauzele furtunoase ce au durat minute în şir au încununat lansarea la apă a unui nou spectacol de succes. Acţiunea gravitează în jurul familiei formate din Maurice, Margaret şi fiica lor Adele. Ajunşi în preajma vârstei de 40 de ani, cu o fiică de 20, cei doi părinţi par să fie într-o căutare perpetuă a unui ideal nedefinit, tânjind mereu după altceva decât ceea ce le-a oferit viaţa până în acel moment. Pret: 80-100 RON.