Recomandare rețetă | Brioșe cu mere și scorțișoară

 

Brioșe cu mere și scorțișoară...
un desert potrivit pentru zilele reci, cu arome plăcute de scorțișoară.

Ingrediente:

  • mere
  • 80 ml ulei de sâmburi de struguri
  • 250 ml lapte bătut
  • 35 g nuci tocate mărunt
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 300 g făină
  • 110 g zahăr brun
  • 2 mere roșii curățate de sâmburi și tăiate în sferturi
  • 2 ouă

 

Metoda de preparare

Încinge cuptorul la 180 grade Celsius. Pregătește o tavă de brioșe de 12 porții. Feliază subțire 2 sferturi dintr-un măr și pune-le deoparte. Toacă mărunt restul de mere. Amestecă făina, zahărul, praful de copt și o linguriță de scorțișoară, adaugă nucile tocate și formează o adâncitură în mjilocul ingredientelor uscate. Amestecă separat laptele, uleiul și ouăle și toarnă totul în mijlocul ingredientelor uscate. Pune și bucățelele de măr și amestecă bine până se încorporează. Împarte aluatul în tava de brioșe și pune deasupra feliile de măr păstrate. Amestecă o linguriță scorțișoară cu o linguriță zahăr brun și presară deasupra merelor. Coace brioșele 25-30 de minute, până trec de testul scobitorii. Lasă-le să se răcească 5 minute în tavă înainte să le scoți.