City Events: Zilele Bucureștiului 2018 și cea de-a V-a ediție iMapp Bucharest | 21-23 septembrie

 

 

În luna septembrie, un maraton cultural de excepție va marca două evenimente importante din istorie: aniversarea a 559 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului, precum și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, fiind un prilej de sărbătoare, atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiștii din țară și din străinătate.

Astfel, în perioada 21-23 septembrie 2018, Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează în Piața Constituției un program cultural grandios, constând într-o serie de trei evenimente.

Vineri, 21 septembrie, va avea loc un concert extraordinar al marelui maestru Gheorghe Zamfir, cel mai important virtuoz al naiului din toate timpurile. Evenimentul va fi dedicat întregii sale cariere, având invitați numeroși artiști de talie națională și internațională, personalități marcante ale genului liric.

Ziua de sâmbătă, 22 septembrie, este marcată de organizarea celei de-a V-a ediții a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D video-mapping din lume, un concurs internațional care aduce design-ul, arta contemporană și spectacolul direct pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului. Înaintea concursului, pe scena din Piața Constituției vor urca artiști locali și internaționali de renume, care vor deschide oficial evenimentul prin concerte electrizante. Anul acesta, capul de afiș este trupa britanică Hurts, în deschiderea căreia vor cânta The Mono Jacks, iar DJ-ul CS84 va anima publicul până la începerea concertelor.

Evenimentele continuă și duminică, 23 septembrie, când Primăria Capitalei îi invită pe bucureșteni și pe toți cei prezenți în Capitală, la un concert live al unuia dintre cei mai mari artiști din toate timpurile: Rod Stewart.