Recenzie pe bune | Delicii libaneze

 

 

Sau Libanul delicios

La doi pași de Ateneu și la 4-5 pași de Piața Romană se află un minunat colț cu preparate libaneze, faimos pentru dulciuri și mai ales înghețată. Este o afacere de familie în care primează calitatea ingredientelor și a serviciilor, astfel că toți cei care-i trec pragul se simt datori să revină. Sună a loc ideal și aproape imposibil de găsit? Ei bine, probabil că și este. Poveștile despre înghețata lor minunată a făcut înconjurul mediilor sociale, astfel că n-am stat mult pe gânduri și am executat o vizită. Am refuzat oferta clasică de mutabal, tabbouleh sau humus, venisem pentru înghețată și cafea și așa avea să fie.

Am luat pe rând castalie cu ghimbir, cu rodii și cu ardei iute, înainte de a termina cu cea cu aroma de trandafir picant. Toate lucrate fin cu lapte de capră și cu extract de orhidee și apă de flori. După ce ne-am revenit în cuget și simțiri, a trebuit să recunoaștem că tot ceea ce credeam că știm despre înghețată era fundamental greșit, cu toate experiențele italiene mai vechi sau mai noi. Am testat și lăudata cafea cu cardamon făcută la nisip și am încheiat pompos cu câte o pătrățică de baklava, după care ne-am rostogolit către casă. Concluzia unanimă – o experiență năucitoare, indiscutabil cea mai bună înghețată mâncată vreodată pe orice meridian. N-am mai apucat să trecem prin foc și papile specialitățile de ciocolată, dar va veni timpul și pentru asta. Un loc ideal pentru răcoreală corporal/spirituală în canicula (încă prezentă) bucureșteană.

• Delicii Libaneze se află pe strada Mendeleev nr. 8, foarte aproape de Piața Amzei.

• Pentru cei care se mai află pe Litoral, Delicii Libaneze are o filială estivală în Mamaia care funcționează în sezon, poate o mai prindeți.