Balcanul | În vizite gastronomice la Bon Korean Restaurant (XIII)

Servus,


Am fost recent la cină la un restaurant coreean. Nu știu dacă voi știați, eu am fost surprins să găsesc din greșeală Bon Korean Restaurant în cartierul Noua, Brașov.


Este, din punctul meu de vedere, un giuvaier culinar asiatic sprijinit de și pe kimchi, un ingredient musai necesar în preparatele coreene, varză china murată cu condimente și câteva alte legume. Meniul propune de la aperitive până la desert, rețetele, dar și vesela fiind în spiritul țării de unde provin Samsung și LG.


Am ales să încercăm aperitive reci și calde, rețin că mi-au plăcut în mod special colțunașii prăjiți umpluți cu carne și legume, dar nici legumele prăjite nu au lăsat de dorit. Cel mai mult mi-a plăcut, până la exaltare, supa de kimchi, cu tofu, tăiței și legume, picantă, genial servită într-un bol ceramic, același bol în care a fost preparată pe aragaz. Porționarea am făcut-o cu un polonic autentic, scria în coreeană pe el și avea o formă interesantă.


Am mâncat bibimbap în bol ceramic, adus sfârâind pe masă și cu 3 sosuri alături, să placă tuturor. Baza bibimbapului este un orez cleios, foarte probabil fiert la abur, cu topping generos de legume, carne și ciuperci. Pastele de cartof dulce au impresionat prin textură, fiind totodată un preparat lejer.


La desert am mâncat o gogoașă coreeană cu înghețată, gogoașa fiind ceva nou pentru mine, cumva turtită și prăjită pe plită. Am băut limonadă, era plăcut să ajutăm digerarea prăjelilor cu bere coreeană sau vin, însă restaurantul nu propune alcool. Pe lângă limonadă sunt ceaiuri și o gamă renumită de băuturi carbogazoase. Am să revin mai ales pentru supa de kimchi.


안녕히 가세요,
Balcan-ssi