„Cenușăreasa”, pe scena Operei Brașov

Miercuri, 26 septembrie 2018, de la ora 11.00, în Sala Operei, Opera Brașov oferă celor mai mici spectatori baletul „Meșterul păpușar”, după „Coppélia” – pe muzică de L. Delibes. Acțiunea este plasată într-un mic târg din Boemia. Eroul central, Coppélius, este un bătrân misterios care duce o viață izolată, construind păpuși mecanice și trăind cu speranța că, într-o bună zi, va reuși să le însuflețească prin formulele sale magice. Tânăra Swanilda pătrunde în atelierul meșterului și se substituie celei mai frumoase păpuși. Prefăcându-se că reacționează la semnele magice încercate de Coppélius, îl face să creadă că și-a împlinit visul. Regia spectacolului și adaptarea coregrafică sunt semnate de Alexandru Fotescu, scenografia de Rodica Garștea. Asistent coregrafie: Ramona Mezei. Regia tehnică: Dan Antipa. Preț bilete: 12 lei.


Tot miercuri, 26 septembrie 2018, de la ora 17.00, la muzeu are loc recitalul de la ora 5, care se intitulează „Toamnă, iubire, muzică”. Evenimentul muzical va fi susținut de artiștii Operei Brașov: Mădălina Bourceanu – soprană, Corina Klein - soprană, Simona Manole – soprană, Cristina Roșu – mezzosoprană, Nora Vlad – actriță și Simona Patriche – pianistă. În programul recitalului, se vor regăsi pagini inedite din operete românești, cum ar fi „Plutașul de pe Bistrița” – F. Barbu, I. Hartulary-Darclée – „Amor mascat”, „Eternele iubiri” – G. Grigoriu, dar și piese celebre din repertoriul internațional: „Love Me Tender”, „Strangers in the Night” sau „Besame Mucho”.


Sâmbătă, 29 septembrie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, suntem invitați la spectacolul cu opera „La Cenerentola” de G. Rossini. „Cenușăreasa” (în italiană „La Cenerentola ossia La buontà in trionfo”) este o operă comică în două acte de Gioachino Rossini, după un libret de Jacopo Ferreti. Premiera operei a avut loc la Teatro Valle din Roma, pe 25 ianuarie 1817. Inspirați de celebra poveste a lui Charles Perrault, Rossini și libretistul Jacopo Ferretti au creat o poveste muzicală ce îmbină deopotrivă lirismul, comedia și virtuozitatea vocală specific stilului rossinian. Preț bilete: 30 / 20 lei.


În stagiunea 2018-2019, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani! Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51.