2500 de locuri de cazare puse la dispoziția studenților prin Arcca

În febra căutărilor unui loc de cazare la început de an studențesc, Arcca, cel mai mare operator de campusuri private din România, pune la dispoziția studenților peste 2500 de locuri de cazare. Proiectul Arcca s-a lansat în 2014 și a fost gândit alături de consultanți din Oxford, prestigiosul oraș universitar. 19 milioane de euro au fost investite în cele trei campusuri Arcca din Capitală.


Campusurile Arcca sunt localizate în trei zone din București (Pajura, Vitan și Titan), iar împreună însumează nu mai puțin de 2500 de locuri de cazare. Faptul că peste 60% dintre rezidenți își reînnoiesc anual contractele de cazare vorbește cât se poate de clar despre condițiile puse la dispoziția lor. Pe lângă localizarea în apropierea stațiilor de metrou sau facilizarea accesului până acolo, fiecare cameră din campusurile Arcca are baie proprie, frigider și cuptor cu microunde. În plus, rezidenții au acces la bucătării complet utilate, săli de lectură, spălătorie în regim self-service și parcare.


93% dintre rezidenții Arcca sunt români, iar 7% provin din alte țări. Cei mai mulți dintre locatarii Arcca studiază la Universitatea din București (40%), fiind urmați de cei de la Academia de Studii Economice (30%). În aceste campusuri, tarifele pornesc de la 123 de euro de persoană, pe lună, pentru un loc în camera triplă standard și de la 158 de euro de persoană, pe lună, pentru un loc în camera dublă standard. În acest tarif sunt incluse cazarea, toate utilitățile și accesul la internet.