Wellness Festival | Lucrezia Caricola vine în România

Cu o vastă experiență acumulată de-a lungul anilor, Lucrezia Caricola va veni în premieră în România la Wellness Festival pentru a susține două seminarii despre tehnica GYROKINESIS®. Cea care a lucrat recent cu celebrul actor Jude Law, pentru rolul interpretat de acesta în serialul „The Young Pope” (Tânărul Papă), va fi prezentă sâmbătă, 28 septembrie și duminică, 29 septembrie la ARCUB, Hanul Gabroveni, pe strada Lipscani nr. 84 – 90, la Wellness Festival.


Născută în Italia, Lucrezia s-a mutat la New York în 1988 pentru a studia la „Martha Graham School of Contemporary Dance”, școală pe care a absolvit-o în 1991. La un an de la stabilirea în Statele Unite, ea l-a întâlnit pe Juliu Horvath, datorită căruia a descoperit pentru prima dată metoda GYROKINESIS®, numită la vremea aceea „Yoga for Dancers". După obținerea mai multor diplome și atestate de practică, Lucrezia a devenit, la rândul său, antrenor și profesor cu specializare în GYROTONIC și GYROKINESIS® - nivelul 1 și 2 –, în prezent conducând propria școală.


Aflată pentru prima dată în România, la invitația organizatorilor festivalului, ea spune că este foarte încântată să participe la acest eveniment, mai ales că are astfel ocazia să cunoască o nouă comunitate pasionată de mișcare și de un stil de viață sănătos. Printre experiențele profesionale noi pe care le-a trăit recent, ea povestește ce a însemnat prezența sa pe platourile de filmare de la „The Young Pope” și în ce au constat antrenamentele cu protagonistul serialului.


„Am lucrat cu Jude Law prin metoda GYROTONIC®, în special pe segmentul <Pulley Tower Combination Unit>. Am fost norocoasă să lucrez cu o persoană care acordă importanță mișcării și care are un foarte bun nivel de conștientizare a corpului său, astfel că a fost foarte ușor să îl învăț câteva exerciții de rutină, stabilite inițial cu regizorul Paolo Sorrentino”, spune Lucrezia. Acest tip de antrenament a fost ales special pentru personaj, un tânăr papă neconvențional căruia, printre altele, îi place să se mențină în formă și poate fi văzut practictând aceste exerciții chiar în serial.