Dan Byron | Trei albume faine din august

 

 

Mogwai - Kin
Nu mă dau în vânt după soundtrack-uri, nu ascult des trupe instrumentale minimaliste cu atmosferă sumbră, dar Kin îmi place mult. Bineînțeles că mi-am făcut deja filmul meu, care s-a adaptat la fiecare ascultare a albumului, dând o altă dimensiune imaginilor din jur. Și, bineînțeles, că trebuie să mă duc să văd originalul, să văd ce i-a inspirat, deși poate ar trebui mai degrabă să vizitez Scoția.

Trevor Powers – Mulberry Violence
Până de curând, Trevor Powers se ascundea sub titulatura Youth Lagoon, dar omul a ajuns la maturitate, albumul Mulberry Violence fiind certitudinea care a prescris dubiile anterioare. Electro-indie-art-pop cu elemente de avangardă – oricât de pompos ar suna, ar putea explica măcar în parte la ce vă puteți aștepta. Muzică mai neconvențională, în parte experimentală.

Childish Japes & Dave Vives – Salamander
În sfârșit, niște rock. Se simte din prima că oamenii sunt ultra-studiați, dar accentul nu e neapărat pus pe tehnica impecabilă, cât pe groove și pe cântec. Vocalistul Dave Vives e influențat masiv de Jeff Buckley (dar cine nu e?) și are cu ce să ne lase mască, capacitățile lui fiind mult peste medie. Pe album se abuzează un pic de asta, dar asta nu e neapărat deranjant. Recunosc, îmi place câteodată să aud un vocalist bun făcându-și de cap. Albumul lunii, din punctul meu de vedere, dar poate îmi place prea mult Buckley. (articolul integral poate fi citit pe danbyron.ro)