Recenzie pe bune | Cantina

 

 

Prânz pe tavă

În buricului târgului am găsit, la un ceas de amiază, o plimbă-tava ca pe vremuri. Mă rog, nu e chiar plimbă-tava, fiindcă nu există acel suport metalic pe în fața vitrinelor, mâncarea pe care o alegi este pusă pe o tavă abia la casă. Doar că totul, în afară de asta, aduce a plimbă-tava. Atmosfera, decorurile, mirosurile amestecate de mâncare gătită, spațiul generos. La doi pași de Piața Amzei există acest loc numit elocvent Cantina, unde ai la dispoziție, în fiecare zi, câteva supe/ciorbe și mult mai multe variante de fel principal, de la pui, porc și pește până la mămăligă, mazăre, varză și alte garnituri. Plus salate și desert, ca să fie, vorba aia, meniul complet.

Am inspectat vitrinele, erau multe feluri apetisante de cealaltă parte, dar până la urmă am ales cu ochii, nu cu nările… Mâncare de mazăre cu ficăței lyonezi, plus o ciorbă de perișoare. Înfometat, dar sceptic, m-am așezat pe unul dintre scaunele de plastic magenta și am purces la degustare. După prima lingură, supriză! Ciorba nu doar că era decentă, ci chiar savuroasă, echilibrată, iar perișoarele ca la mama acasă. Chiar dacă aș fi preferat ca ficățeii să fie mai crocanți și ceapa tăiată mai fin, felul principal a fost OK și el. Am terminat de mâncat uimit de cât de bună a fost experiența într-un loc în care, în mod normal, aș ezita să intru. Sigur, prețul meniului nu e chiar ca la o cantina stundențească (în jur de 25 lei), sunt unele restaurante mari care au oferte mai ieftine la prânz, dar varietatea și calitatea merită, dacă sunteți prin zonă.

• Cantina se află chiar la intersecția dintre strada Piața Amzei și Mendeleev, la adresa Mendeleev 7-15.

• Loc excelent pentru cei care tranzitează grăbiți, o alternativă excelentă la scumpeturile din zonă și la fast food-urile de peste drum.