Începe Maratonul Adolescenței la Excelsior TEEN-FEST!

A mai rămas o zi până la deschiderea Festivalului de teatru profesionist dedicat adolescenților Excelsior TEEN-FEST! Cea de-a IV-a ediție debutează vineri, 28 septembrie 2018, ora 19:00, la Teatrul Excelsior, cu premiera spectacolului de Commedia dell’Arte Arlecchino și pierdutele iubiri, scris și regizat de Enrico Bonavera.

Din 28 septembrie până pe 7 octombrie, se dă liber la adolescență! Urmează zece zile pline de povești clasice „recitite” în cheie regizorală modernă, povești conectate la universul de căutări al adolescenților, spectacole de teatru educațional, spectacole dedicate publicului cu deficiențe senzoriale, dar și dezbateri și evenimente speciale.  

Sâmbătă, 29 septembrie, începând cu ora 11:00, la Teatrul Excelsior, dăm startul Maratonului Adolescenței Teens in the Spotlight*, un showcase al creațiilor multidisciplinare realizate atât de liceeni, cât și de profesioniști. Îi veți cunoaște pe adolescenții de azi în ipostaza de actori, regizori sau scenariști. În prim-plan vor fi spectacolul de teatru, textele și scurtmetrajele pe care le-au realizat în cadrul Atelierului TEEN-FEST // Viitorul imaginaT sub îndrumarea unor specialiști. Trupa Absent din Baia Mare va spune „prezent!” la eveniment cu Parola 12345678, un spectacol-creație colectivă. Tot în Maraton se văd și scurtmetrajele câștigătoare ale festivalului de filme făcute de adolescenți Super!, o întâlnire cu microlumi construite cu un strop de peliculă și multă creativitate.

Doi invitați speciali vor aduce Maratonul la linia de finish: actorul Alex Ștefănescu vine direct de la unteatru cu 9 piese de teatru remixate, spectacolul-concert în care repovestește pe muzică texte faimoase din dramaturgia universală, iar Costel (Costel Bojog) va improviza un moment de stand-up comedy pe tema adolescenței.

Pe 28 septembrie și 4 octombrie, la Colegiul Național „Elena Cuza” și la Liceul Teoretic „Jean Monnet” din București, se întâmplă Teens in the Spotlight outdoor. Liceenii din trupele de teatru Nant, Acting UP, AS și Brainstorming își vor convinge colegii că Pereții vorbesc, prin creația lor colectivă cu același titlu, coordonată regizoral și coregrafic de Ștefan Lupu, un performance care aduce societatea contemporană față în față cu viitorul imaginat de adolescenți.

Programul Maratonului Adolescenței Teens in the Spotlight poate fi urmărit aici: http://www.teatrul-excelsior.ro/teens-in-the-spotlight-maratonul-adolescentei/

Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Maratonului Adolescenței.

*Secțiune realizată în parteneriat cu Asociația T.E.T.A, Centrul de Teatru Educațional Replika și Festivalul de filme făcute de adolescenți Super!.

Veștile despre TEEN-FEST circulă repede pe website-ul Teatrului EXCELSIOR, http://www.teatrul-excelsior.ro/teen-fest/ și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/excelsiorteenfest/.