Comedy Cluj 2018

În perioada 12-21 octombrie, clujenii se pot bucura de o nouă ediția a festivalului Comedy Cluj. Pauza de un an se pare că le-a prins bine, pentru că au revenit acum cu idei noi și o abordare ceva mai diferită.
Noua ediție a festivalului își propune să ajute publicul să experimenteze și alte forme ale comediei, nu doar cea de film. Așadar, cele 10 zile de comedie vor cuprinde atât proiecții de scurt și lungmetraj din peste 25 de țări, cât și piese de teatru, show-uri de improvizație, spectacole de stand-up din România și UK, slam poetry sau open mic. Să le luăm pe rând.
Mai întâi, spectacole de stand up: amintim aici de Ceva Mărunt cu Sorin Pârcălab, Toma Alexandru, Sergiu Floroaia și Cristi Popesco, Radu Isac & Sașa, David Whitney & Mike Shepherd (UK), Radu Isac & Friends (Alsdair Beckett, Barry Ferns, Harriet Kemsley) - momente Comedy Cluj de neratat. La capitolul teatru, avem parte de spectacole atât de la instituțiile din Cluj (Teatrul Puck cu Punguța cu doi Bani și Teatrul Național cu Cutia Pandorei), cât și de la Teatrul Act București și producții independente.
Lista filmelor e consistentă și ne-ar trebui mult spațiu să o luăm la puricat, dar amintim aici de „M-am întors” (2015), o comedie cu Mussolini în Italia zilele noastre pe care o recomandăm.
Concluzie: Comedy Cluj revine în forță și a pregătit o grămadă de chestii mișto!


12-21 octombrie
www.comedycluj.ro