6 destinații perfecte de toamnă!

Doar pentru că e toamnă, nu înseamnă că trebuie să amâni orice gând de vacanță sau excursie până anul următor. Sunt o mulțime de locuri, unele chiar prin zonă, care se pliază perfect pentru o mică ieșire din oraș, o drumeție în natură, sau o veritabilă excursie de câteva zile. De atfel, natura văzută toamna îți oferă unele din cele mai frumoase priveliști. Și, să fim serioși, încă nu e chiar atât de frig încât să fugi mâncând pământul de „statul afară”. Uite 6 destinații perfecte pentru o mică escapadă de toamnă!

Valea Vaserului

Zona Maramureșului oferă o grămadă de motive de urcat în mașină și explorat. Unul din acele motive este chiar Valea Vaserului, unde vă puteți bucura de o plimbare cu mocănița sau să descoperiți farmecul aparte al comunității și al naturii. Toamna, ai parte de niște culori unice.

Viscri


Satul Viscri nu e doar acea zonă de care știi cu că s-a dezvoltat enorm după ce prințul Charles şi-a cumpărat o proprietate în zonă. E chiar o veritabilă atracție turistică pentru faptul că a reușit să păstreze autenticitatea unui sat de odinioară, cum rar mai vezi pe la noi.

Valea Arieșului


Valea Ariesului este o opțiune minunată pentru o drumeție de un weekend în zona Transilvaniei. În doar 2 zile, puteți vizita multele atracții principale din zonă – obiective de interes geologic, turistic și istoric (Cascada Varciorog, Casa lui Avram Iancu etc.).

Castelul Corvinilor


Cetatea Hunedoarei a devenit mai apoi castelul regelui Ungariei medievale, Matia Corvin. Costrucția are un farmec aparte datorat stilurilor de construcție diverse, ea fiind considerată un monument extrem de important din punct de vedere stategic.

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra


Cel mai mare muzeu etnografic în aer liber din România se află chiar foarte aproape de Sibiu, în Pădurea Dumbravei. Muzeul Astra este amenajat în jurul unui lac și oferă șansa de a descoperi tradiția populară a zonei. E o destinație perfectă pentru o excursie de toamnă!

Lumea Pierdută


Recomandăm Lumea Pierdută (județul Bihor) mai ales pentru cei care vor o escapadă în natură, adică un city break mult mai activ decât o vizită pe la muzee. Platoul carstic este o regiune destul de izolată care, însă, are foarte multe de oferit. Aici recunoaștem, e bine să ai și ceva haine mai groase pe tine!

Ei bine, aici câteva din locurile noastre preferate pentru o pauză de toamnă. Dacă ai și tu ceva destinație perfectă pentru toamnă, scrie-ne!