Like
Globalizarea ne face flămânzi în mod egal și ne face să căutăm aproximativ aceleași lucruri: burgerul însoțit de cartofi prăjiți este unul dintre simbolurile bucătăriei mondiale. Te simți acasă oriunde ai mânca un burger.
Toate localurile – exagerăm, majoritatea – au burgeri în meniu: ai de unde alege dacă vrei mai mic sau mai mare, mai ieftin sau mai scump, mai fancy sau basic.
Competiția mare între burgerii din restaurante și puburi învecinate înseamnă și competiție a gustului: pe cei buni îi știe tot orașul și parcă devin, cu timpul, și mai buni.
Dislike
Tocmai pentru că-i găsești peste tot nu mai sunt chiar wow!, ci mai degrabă un default feature al majorității locurilor cu mâncare de prin oraș – de asta nici nu-i mai observăm în meniu.
Cei execrabili se văd de la o poștă, dar noi tot sperăm să fie buni, deși arată urât; toți credem că ne pricepem și probabil că unii au impresia că gătesc profesionist doar pentru că au o bucătărie performantă pe mâini. No offence, gustați și voi din ce gătiți. Vă place?
Uităm de mâncarea specific românească, înlocuită peste tot de ce e mai la îndemână: un sandwich, un burger, dar foarte puțini inovează în această privință și mai nimeni nu excelează.