Free in Brașov | 5 - 18 octombrie 2018: lansare „Ierbar”, filmul „Macbeth” și Coronensis Centenar

LANSARE DE CARTE | Ierbar
CenaKLUb Tiuk (nr. 108) are loc luni, pe 15 octombrie 2018, de la ora 18. Se lansează „Ierbar”, de Andrei Dósa, debutul acestuia în proză – primul roman după cele patru cărți de poezie publicate până acum. Cartea a apărut anul acesta la editura Polirom și va fi în centrul discuției pe care o moderează, ca de fiecare dată, scriitorul și traducătorul Mihail Vakulovski, alături de cei doi invitați speciali: Ioan Șerbu și Adrian Lăcătuș. Se va citi din cartea lui Dósa, va avea loc un dialog cu cititorii și potențialii cititori și la final primesc autografe doritorii de o amintire plăcută de la lansarea primului roman semnat de Dósa. O lansare de carte eveniment, prin urmare de neratat, în cadrul prietenos de la Librăria Humanitas Brașov. Intrare liberă, așa cum ne-a obișnuit CenaKLUb-ul Tiuk.


FILM | Macbeth
Pe 5 octombrie, de la ora 20, la Cinemateca din cadrul librăriei Șt. O. Iosif vedem „Macbeth”. O piesă nemuritoare și un film clasic în devenire. Această versiune este o adaptare fidelă a piesei originale semnate de William Shakespeare, și asta deoarece textul este respectat cuvânt cu cuvânt, la fel locația și perioada, adică Scoția secolului XI.


LANSARE | CORONENSIS CENTENAR
Se prezintă cartea digitală „Brașov - o istorie muzicală a unui oraș multicultural până în anul 1918” - autor: Wolfgang Sand (2004), traducerea: Ioan Butmăloiu. Moderează Steffen Schlandt. Program cu muzică de Dinu Lipatti: Alexandra Ducariu (pian), Teodora Ducariu (flaut), Roxana Bârsan (vioară), Vanda Multhaler (violoncel) și Ioan-Dragoș Dimitriu (pian). Pe 6, de la 18, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania.