Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Teatru: Profesiunea doamnei Warren

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Teatru: Profesiunea doamnei Warren Share Teatru: Profesiunea doamnei Warren


[![](/uploads/16046/16046.jpg)](http://ro.hit.gemius.pl/hitredir/id=..6Q1Lhko51_3OlJnirUCNTI73wBQQLKCW_2gH5sC5X.G7/fastid=2377900603271727188/stparam=phmkemjlvj/url=http://www.mercedes-benz.ro/content/romania/mpc/mpc_romania_website/rong/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/b-class/w246/advice_sales/finance_b_class.html?csref=_dsp_zilesinopti_adw:kw13-12:095dobanda)

Descrisa ca o “comedie neplacuta de George Bernard Show”, “Profesiunea doamnei Warren” e poate una din cele mai bune piese vazute in ultima vreme. Nu stiu daca sa datorez asta “vartejului” de actori din aceasta comedie de moravuri, dar imi e clar ca Maiei Morgenstern, lui Dan Condurache, Radu Gheorghe sau Ilincai Manolache le scapara teatrul incins prin vene si ca nu trebuie sa ii ratezi in spectacolul asta.

Nu e greu sa-ti dai seama de subiectul tragi-comediei: in secolul XIX, in avantul strictei epoci victoriene, “Profesiunea doamnei Warren” (interpretata magistral de Maia Morgenstern) este de fosta prostituata si de actual “director administrativ” al unei retele de bordeluri extinse prin toata Europa.

Nu si-a vazut fiica (Ilinca Manolache) de cand era mica, plimband-o prin internate aflate departe de “toleranta” sa casa si oferindu-i tot ce banii ar fi putut plati, mai putin prezenta sa materna. Acum, se apropie de batranete si e vremea sa recupereze timpul pierdut. Asta va fi insa posibil doar daca si fiica sa ii va permite, avand in vedere trecutul pe care l-a ascuns atatia ani si care acum iese la iveala.

In tot acest timp, fiecare din cei sase actori interpreteaza cate o tipologie: Ilinca Manolache – tanara moderna, inteligenta si independenta, care duce mai departe o noua mentalitate, cea feminista; Sorin Medeleni – preotul moralist care in tinerete a fost mare crai; Tudor Aaron Istodor – tanarul dandy fara niciun ban, care incearca sa isi rezolve viitorul insurandu-se cu o partida buna; Dan Condurache, care il joaca excelent pe afaceristul batran si libidinos, fara scrupule si Radu Gheorghe – artistul idealist si neatins de mizeriile mundane.

Impreuna realizeaza un tablou cand dureros, cand vesel al aparentelor si moravurilor secolelor trecute, in care Maia Morgenstern va interpreta ca un abil cameleon si in care Ilinca Manolache ii va “tine piept” cu succes. Nu rata!

Regia: Claudiu Istodor
Dupa: George Bernard Show
Cu: Maia Morgenstern, Ilinca Manolache, Dan Condurache, Radu Gheorghe
Unde: Teatrul Mic

![](http://ro.hit.gemius.pl/redot.gif?id=..6Q1Lhko51_3OlJnirUCNTI73wBQQLKCW_2gH5sC5X.G7/fastid=2305843009233799252/stparam=sgfebppglo)

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută