Sabin Țițeiu, Decathlon | A venit frigul! Mai mergem la pescuit?    

Pentru marea majoritate a pescarilor, odată cu venirea frigului se diminuează și partidele de pescuit la staționar sau crap, iar asta se întâmplă din cauza temperaturilor neprietenoase. În județul Brașov este mai răcoare în această perioadă a anului față de alte zone ale țării. Apa începe  să se răcească, iar peștii caută zonele cu ape mai adânci.


Cu această ocazie, pescarii încearcă să prindă exemplare mari și să își depășească recordurile personale. Tot acum apar și cele mai reușite emisiuni sau fotografii, datorită minunatelor peisaje oferite de natură.


Crapul nu se hrănește la fel ca în sezonul cald, căci în această perioadă devine un mare consumator, pentru a asimila grăsimea necesară pentru a trece iarna. Dar dacă începe să se hrănească mai intens, asta nu înseamnă că este și ușor de prins. Boilies-urile Wellmix de la Caperlan ce se găsesc în magazinele DECATHLON acoperă trei dimensiuni și șase arome. Gama superioară Natural Boilies este mai indicată pentru această perioadă a anului, cu o aromă care se dispersează treptat în apă. Boilies-urile sunt tari și se găsesc la dimensiuni de 14mm sau 20 mm, cu arome cum sunt Gammarus, Scoică, Spicy birdfood. Pentru a le face mai atractive, se pot adăuga și aditivi cu aceste arome.Pentru a atrage peștii mai rapid la cârlig, se poate utiliza și un săculeț solubil slowmelt cu peleți Gooster de diferite dimensiuni, care au o valoare proteică ridicată și care se vor dizolva mai repede în apă. Apa fiind rece, este mai limpede în această perioadă, prin urmare se pot folosi  momeli în culori naturale.


Pe rafturile cu nadă, magazinul DECATHLON din Brașov vă pune la dispoziție aditivi lichizi cu arome de larve, larve artificiale și aditivi praf cu diferite arome, speciale pentru acest moment al anului. Pescuitul la feeder poate fi soluția cea mai bună pentru o partidă reușită. Caperlan vine în ajutorul pescarilor și recomandă setul de 10 cârlige gata legate cu un forfac de 20 cm și mărimi  între 2-24, la cele mai bune prețuri.


Toamna reîncepe sezonul la peștii răpitori. Este un pescuit activ care nu necesită multe bagaje față de restul stilurilor de pescuit. Deseori, după muncă, cei pasionați vin la raionul de pescuit la răpitor, își cumpără ce au nevoie și pleacă 2-3 ore în căutarea știucilor. Pentru cei care își doresc acest stil de pescuit, avem kit-uri Ready to Cast: aici totul este pregătit pentru lansat în apă. În magazin găsiți lansete cu mulinete pentru începători, dar și lansete pentru cei pretențioși, care urmăresc o captură de talie mai mare.Pentru pescarii de răpitor, principalele consumabile sunt nălucile care se deteriorează de-a lungul timpului și a peștilor capturați sau se pierd în agățăturile din apă. Pe rafturile din magazin veți observa voblere de diferite dimensiuni, scufundătoare sau plutitoare. Cei care merg pe râuri de munte la păstrăv sau clean își pot procura lingurițe rotative de diferite mărimi la un preț foarte bun.


Vă invit să vizitați site-ul www.decathlon.ro pentru o gamă largă de produse, iar cu ajutorul bornei din magazin se pot face comenzi cu livrare gratis, direct la domiciliu, indiferent de valoarea acesteia.


Sabin vă așteaptă în magazinul DECATHLON Brașov pentru a vă oferi cele mai bune recomandări necesare pescuitului în această perioadă. Produsele le puteți procura și de la Târgul de pescuit și vânătoare de la ITC Brașov, în perioada 9-11 noiembrie 2018.
Fir întins!