City Events: „FEST(in) pe Bulevard” 2018

 

 

Pe 12 octombrie începe cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Teatru „FEST(in) pe Bulevard”, eveniment inițiat de Teatrul Nottara, dedicat atât comediei de bună calitate, cât și unor tematici de maximă actualitate pentru societatea românească. Festivalul se va desfășura în perioada 12-21 octombrie și va cuprinde peste 30 de spectacole din nouă țări, evenimente stradale, colocvii, spectacole-lectură, discuții cu publicul după reprezentații, lansări de carte de teatru, expoziții de fotografie de teatru, întâlniri ale Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru (AICT.RO) și celebrări ale unor personalități teatrale.

În acest an, tema principală este „Criza comunicări”, iar timp de 10 zile, „FEST(in) pe Bulevard” propune o experiență culturală diversă, spectacolele fiind grupate în cele două secțiuni competitive, „Criza comunicării” și „Bulevardul Comediei”, o secțiune dedicată cele mai noi producții ale Teatrului Nottara – „Premiere în Fest(in)” și secțiunea „Invitați speciali”, cu producții ale unor teatre partenere ce completează, prin subiectele abordate, tematicile festivalului. Secțiunile competitive cuprind 21 de producții din România, Rusia, Italia, Kazahstan, Serbia, Polonia, Republica Moldova și Franța. Companiei Dialog Dance din Rusia vine cu spectacolul „the_Marusya” de Aleksandr Andriașkin, creat sub forma unui dialog inedit între cuvânt și mișcare, ca un exercițiu de descoperire de sine prin intermediul dansului. Și din Serbia avem un spectacol de teatru-dans foarte bine croit pentru tematica festivalului: „Camera revoluției” (de Igor Koruga, producție a Bitef Dance Company) examinează posibilitatea unei reformări interioare, morale, personale și raționale a individului influențat de ideologia narcisistă a epocii new age. „Priv”, produs de Teatrului Fredry din Polonia, este un spectacol despre intimitate într-o epocă în care totul pare a fi public, analizând felul în care tehnologia influențează relațiile, comunicarea cu ceilalți, raportarea la propriul corp și gestionarea emoțiilor. În afara competiției, cele șase teatre invitate vor aduce pe scenele bucureștene spectacole de succes, iar teatrului Nottara va prezenta șapte noi producții.

Festivalul se va desfășura la: Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Țăndărică, Teatrul Excelsior, Cărturești Verona, Institutul Balassi. Programul complet este disponibil pe  www.festinpebulevard.ro.