Lucruri interesante despre fructul kaki

 

În ultima vreme, fructele Kaki au devenit foarte populare în România. Se găsesc peste tot, mai ales în timpul iernii, pentru că acesta este anotimpul în care ele se coc în țările de origine: China, Japonia, Coreea, Vietnam și SUA.

1. Sunt originare din China, unde există peste 2000 de sortimente. De aici au ajuns în Coreea și Japonia, iar pe la mijlocul anilor 1800 au fost plantați primii pomi de fructe Kaki și în SUA, în California, mai exact.

2. Din fructele Kaki se poate face o mască cu efecte de întinerire asupra tenului, amestecând pulpa fructului cu albuș de ou și zeamă de lămâie.

3. Consumul de fructe Kaki previne apariția pietrelor la rinichi, datorită conținutului mare de magneziu.

4. Fructele Kaki sunt un leac împotriva sughițurilor.

5. În urma unui studiu recent, realizat de japonezi, s-a descoperit că extractul din coajă de Kaki ameliorează simptomele diabetului.

6. În unele zone din Coreea, frunzele de Kaki sunt folosite pentru a face un ceai special.

7. Este indicat ca fructele Kaki să nu fie consumate pe stomacul gol, deoarece pot cauza indigestie.

8. Mirosul fructului Kaki alungă gândacii. Pentru a ține departe gândacii de bucătărie, zdrobiți un fruct Kaki pe o bucată de material. Apoi, puneți materialul într-o zonă infestată cu gândaci.

9. Numele sub care mai este cunoscut acest fruct, Persimmon, se traduce prin "Para lui Dumnezeu" sau "Fructul Zeilor".

10. Atunci când cumpărați fructe Kaki necoapte, puteți grăbi procesul de coacere prin depozitarea acestora într-o pungă de plastic sau de hârtie cu un măr sau cu o banană. În acest fel, fructul se va coace într-una sau două zile.