Evenimente

 

 

25 Octombrie/ Festivalul Muzicii Românești

Casa de Cultură a Studenților Iași, prin Clubul de Muzică „Richard Oschanitzky“ în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu“ Iași și Filarmonica de Stat „Moldova“ Iași organizează  de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților Iași, sala „Gaudeamus“, concertul educativ intitulat „Compozitori ieșeni contemporani” susținut de Orchestra Universității Naționale de Arte „George Enescu“ Iași. Concertul educativ organizat în cadrul „Festivalului Muzicii Românești”, sub genericul „Alege muzica”, își propune să prezinte tinerilor pasionați de arta sunetelor, câteva creații ale compozitorilor ieșeni contemporani – Viorel Munteanu, Leonard Dumitriu, Romeo Cozma, Ciprian Ion, Bogdan Chiroșcă – în interpretarea Orchestrei Universității Naționale de Arte „George Enescu“ Iași. Evenimentul va completa calendarul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

26 Octombrie/ Rock'n'Iasi Indoor 2018

Se va desfășura în Casa de Cultură a Studenților Iași în perioada 26 - 28 octombrie 2018. La această ediție vom avea 4 trupe finaliste ale concursului ROCK'N'IASI OST. INTERNATIONAL CONTEST: 1. RECIPE FOR HATE - România, 2. 1000 FACEZ - Moldova, 3. INFADUS – Georgia, 4. ALT. END – Ucraina. Pe cele 2 scene din Gaudeamus și Dublin, vor urca trupe din România, Moldova, Italia, Grecia și Bulgaria.

30 Octombrie/ Smiley în turneu

După succesul extraordinar de la Arenele Romane, Smiley susține concertul #Confesiune pe scenele din toată țara. Momentele artistice sunt unice și surprind tot ceea ce Smiley a însemnat în cei 10 ani de carieră solo: interpret, compozitor, producator, om de televiziune, actor și artist. Turneul include 10 orașe și poartă numele ultimului album. Marți este ziua când Sala Polivalentă din Iași se va transforma în scena inedită a concertului lui Smiley: #Confesiune. Momentele vor fi spectaculoase, cu povești dincolo de muzică și show. Artistul va canta cele mai îndrăgite piese din întreaga sa carieră solo pe note din prezent, alături de hiturile noului album.

5 Noiembrie/ HORIA BRENCIU

În această iarnă, Horia Brenciu aniversează 25 de ani de carieră printr-un concert extraordinar la Casa Studentilor. „Când mă gândesc la viața mea și la tot ce mi s-a-ntâmplat în 25 de ani, știu că sunt cel mai norocos om din lume. Și totuși, sunt doar primii 25…”, spune Horia Brenciu, referindu-se la tot ceea ce au însemnat pentru el cei 25 de ani de carieră: 7 ani la TVR, 6 ani la Antena 1, 5 ani la ProTV și 2 ani la Național TV, dar și multe turnee și concerte în București și în țară. Printre proiectele sale de succes se numără: Robingo, Neatza, Om sărac, om bogat, Vocea României, X Factor, albumele: „35”, „37”, „40+”, dar și numeroase spectacole pe scenele din țară și străinătate. „Și-au fost emisiuni de televiziune, de radio sau filme. Au fost concerte, turnee, întâlniri sau lansări. Și-au fost zâmbete, lacrimi sau dezamăgiri. Și-au fost toate ce pot exista într-o viață de om și încă multe altele”, trece în revistă Horia Brenciu. Iar toate acestea merită sărbătorite!

6 Noiembrie/ Gala Voluntarului Ieșean

Este singura competiție locală pentru mișcarea de voluntariat din Iași și unicul eveniment de recunoaștere a meritelor VOLUNTARIATULUI la nivelul Regiunii Moldovei. Această competiție își propune să ofere o binemeritată recunoaștere publică a persoanelor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia și abilitățile lor pentru a se implica în comunitatea din care fac parte. Misiunea acestui proiect este de a facilita dialogul și acțiunile comune a tuturor factorilor interesați de mișcarea de voluntariat în vederea dezvoltării sustenabile a voluntariatului în județul Iași. Casa de Cultură a Studenților, prin proiectele sale a contribuit, a inițiat și a dezvoltat numeroase instrumente și demersuri care să vină în ajutorul creșterii mișcării de voluntariat din Iași.

8 Noiembrie/ Vali Boghean live

Vali Boghean Band, o îndrăgită trupa din Chișinău, vine la Ateneul din Iasi cu un recital live! Concertul "Galbenă gutuie" va fi unul inedit, pentru că veți savura un repertoriu cu muzică din mai multe genuri muzicale: pop, folk, jazz cu elemente de rock.

14 Noiembrie/ byron ALTOrchestra 100 la Iași

5 trupe de muzică alternativă acompaniate de orchestre simfonice unesc două stiluri muzicale diametral opuse sub același concept: ALTorchestra 100. Zdob și Zdub, Robin and the Backstabbers, byron, Grimus și The Mono Jacks vor concerta în această toamnă în circuit în 3 orașe, București, Iași și Cluj, împreună cu orchestre simfonice create special pentru acest proiect. Proiectul ALTorchestra 100 marchează 100 de ani de la Marea Unire prin unirea metaforică a două stiluri muzicale diametral opuse: rock alternativ și muzică simfonică. Fiecare formație implicată în proiect își va reorchestra cântecele în manieră simfonică, integrând în aranjamente inclusiv câte un instrument tradițional românesc. Vor fi în total 15 concerte ce se vor desfășura în săli de spectacole în perioada octombrie-decembrie 2018.

15 Noiembrie/ Concert PROCONSUL Simfonic

Ateneul din Iași vă invită la un concert extraordinar începând cu ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților Iași! Formația PROCONSUL va fi alături de Filarmonica de Stat din Botoşani. Dirijor- Iulian Rusu. Este pentru prima datã în cariera legendarei trupe ce a fãcut istorie în muzica româneascã când va cânta acompaniatã de o întreagã orchestrã simfonicã, cea a Filarmonicii de Stat din Botoşani!