Salut București | Baba Dochia în Control

 

 

Unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale săptămînii ce vine va avea loc luni, pe 3 noiembrie, în clubul Control (ora 21), acolo unde Baba Dochia, una dintre cele mai speciale trupe autohtone de rock alternativ, va susține un concert în cadrul turneului de lansare a noului album – Morphoder.


Cei trei artiști (Marius „Biba” Pop - programming, synths, guitars; Andrei „Jr” Voicu - live drums; Cristian „No Bijoux” Cânpean – visuals) fac parte de ani buni din scena underground clujeană, acolo unde s-au lansat în 2013. Apropiat de sonorități precum Death in Vegas, Team Sleep, Apparat, Amon Tobin sau Boards of Canada, grupul produce un blend psihedelic şi adînc, cu glitch-uri şi beat-uri grele generate de synth-uri analogice, chitară și tobe reci, concertele lor fiind acompaniate și de live visuals. Despre noul album, Marius Pop spune că „titlul „Morphoder” se referă la trecerea graduală de la partea electronică la partea mai organică a pieselor. Nu aș putea să îl încadrez într-un gen anume, mai degrabă e o fuziune de synth-wave, post-rock și surf rock pe alocuri. Albumul conține 8 piese și pe el am încercat să redăm un feeling retro inspirat din filmele și serialele anilor '80 precum Knight Rider, Terminator, Scarface, Blade Runner”.


Turneul cuprinde mai multe orașe din România iar la finalul lunii noiembrie va ajunge în 6 orașe din Germania. Albumul (al doilea al grupului, după XII Lambskins - 2016) este deja disponibil în format fizic și digital și poate fi achiziționat direct de pe pagina de Bandcamp a grupului, dar și de la concertele de lansare.