Recenzie pe bune | Sheida Coffee & Stories

 

 

Excelența persană la ea acasă

Aflată la cîțiva metri de cinemateca Union, unul dintre reperele locului, Sheida este o cafenea socială născută la inițiativa Sheidei Enayati și este o structură de antreprenoriat social care presupune ca profitul să fie utilizat în scop social. Mai exact, veniturile încasate în cadrul cafenelei și în urma vînzării covoarelor persane din showroom-ul de etaj sunt direcționate integral către Fundația Policlinicii Sociale Regina Maria (al cărei președinte este doctorul Wargha Enayati, tatăl Sheidei). Spațiul colorat te liniștește și te energizează în același timp, ducîndu-te cu gîndul la ținuturile călduroase ale Persiei de altădată. În ofertă - cafea gourmet, peste 50 de tipuri de ceai și prăjituri persane cu arome de fapte bune. Remarcabil e că investiția inițială de aproape 100.000 euro a fost suportată integral de familia Enayati.

Am ocupat una dintre mesele aflate aproape de ferestrele foarte mari și ne-am pus pe comandat. Tartele cu somon și spanac, (excelente, un fel de quiche-uri în format mai mic – există și varianta cu carne de curcan), ceaiul de trandafir și un latte cu vanilie, ambele picante, ne-au pus pe picioare și ne-au deschis apetitul, pe care l-am hrănit apoi cu cîte o porție zdravănă de Kuku Sabzi, o frittata persană genială (intrată de curînd în meniul cafenelei) cu nuci, spanac, pătrunjel, merișoare și rodii. Finalul apoteotic, cu ceai african și cîte o felie de prăjitură persană cu turmeric, portocale și fulgi de migdale. De neratat!