Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/11/2018
Arhiva Zile si Nopti

Obscuria Escape Rooms – cel mai apreciat joc de evadare din Brașov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Obscuria Escape Rooms – cel mai apreciat joc de evadare din Brașov Share Obscuria Escape Rooms – cel mai apreciat joc de evadare din Brașov


 

 

Dacă întrebaţi pe cineva care este principala atracţie din Braşov, probabil aţi primi răspunsuri  precum Biserica Neagră, Strada Sforii şi numele cafenelei preferate. Cei de la TripAdvisor cunosc însă o altă poveste: dintre cele 100 de atracţii, printre cele mai apreciate este „Obscuria Escape Rooms”.

Pentru împătimiții jocurilor de tip escape room, Obscuria este un nume familiar, o experiență intensă, captivantă, diferită atât prin modul inedit și creativ în care este construit jocul, cât și prin elementele high tech utilizate în realizarea lui. Majoritatea au jucat deja pe nerăsuflate ambele camere de evadare și așteaptă lansarea celei de-a treia (Dracula: The Second Coming), care va avea loc până la finalul lui 2018.

Pentru cei care nu au îndrăznit să încerce și încă stau pe gânduri, iată despre ce este vorba:
Un joc de evadare este în primul rând o experiență de grup. Se poate juca împreună cu prietenii, cu familia sau colegii de muncă, iar în privința vârstei participanților, am putea spune că intervalul este 10 – 100 + ani. Pentru echipe mixte (formate din adulți și copii), limita minimă poate coborî chiar până la 6-7 ani. De asemenea, către finalul acestui an, va exista un kit special creat pentru a face mai accesibile camerele pentru grupuri formate exclusiv din copii.
Concret, echipa trebuie să utilizeze elemente din camera tematică și indiciile primite de la organizatori, pentru a rezolva o serie de enigme, cu scopul de a evada sau de a îndeplini o misiune într-un termen stabilit (60 de minute).
Întreg conceptul este ca un fitil ce se aprinde şi se lansează imediat ce intră în contact cu vreun compus  chimic şi…boom! De aici, o intensă  reacţie. E  o experienţă inedită  fiindcă entuziasmul jucătorilor va urca până la un anumit punct şi apoi se va  genera o stare de relaxare fuzionată cu distracţia de a-i avea alături pe prieteni.

Ce camere tematice găsim la Obscuria Escape Rooms?

Obscuria Escape Rooms - cel mai apreciat joc de evadare din Brașov

Obscuria are trei ani pe piaţa braşoveană şi  ne  prezintă  două scenarii diferite, nici unul cu care să ne întâlnim în viaţa de zi cu zi. Durata jocului este de 60 de minute, echipa este de 2 – 6 persoane.  Dacă la jocul Internal Affairs eşti spion şi trebuie să sustragi o informaţie secretă – nu cred că mai există vreo aventură atât de faină pe care să o împărtăşeşti cu/ şi în proximitatea celor dragi-, la Chemical Attack ajungi să fii pus faţă în faţă cu o bomba chimică ce va arunca capitala în aer, aici intervine adrenalina.
Camerele au elemente tehnologizate şi sunt văzute drept provocatoare şi îndeamnă la suspans, distracţie şi multă energie. Pe lângă acestea, ne-a plăcut lipsa de liniaritate a jocului, senzaţiile şi faptul că am încercat, ca echipă, să trecem peste obstacole (Prietenii la evadare se cunosc J ). Iar dacă la unele nu am reuşit, am avut alte zeci de motive să mergem mai departe, râzând.

Obscuria mai înseamnă : Andrei– programator de meserie, care, pe lângă realizarea modulelor de joc, se ocupă de programarea şi automatizarea proceselor interne,  şi Ioana– farmacista ce poartă o tolbă plină de poveşti fiindcă aici concepe puzzle-uri, proiectează jocuri şi administrează punctul de lucru.

Fiindcă domeniul este unul în care diversitatea primează, Obscuria trece peste convenţiile sociale şi va lansa ideea pentru un al treilea scenariu intitulat Dracula: The Second Coming, scenariu ce a apărut ca dorinţă de a veni în completarea acestui brand de ţară, deşi povestea va fi foarte diferită faţă de legendă

Anna Antal,
 Redactor Zile și Nopți

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută