Hipioți, vestul sălbatic și droguri!

Azi începe o săptămână plină la Centrul Ceh! Programul are de toate: Documentary Mondays, Fiction Tuesdays și Frontline Club. 

Luni, 5 noiembrie, ora 20:00, Centrul Ceh

Soviet Hippies | Documentary Mondays

Mergând pe urmele mișcării hippie din URSS, descoperim atmosfera psihedelică underground a anilor 1970: în umbra unui regim politic constrângător, o adunare de artiști, muzicieni, vagabonzi și alți noncomformiști și-au creat propriul Sistem în interiorul Uniunii Sovietice, antrenați de ideea libertății. Decenii mai târziu, un grup excentric de hipioți iau calea Moscovei, unde încă se adună oameni pentru a comemora, an de an, evenimentul tragic din 1 iunie 1971, în care mii de hipioți au fost arestați de KGB.

Chiar dacă, inițial, curentul a fost inspirat de ce se întâmpla în Vest, după puțin timp mișcarea s-a conturat după propriile aspirații, protestând față de un alt fel de violență. După spusele regizoarei, nu era vorba doar despre război, ci despre politica de stat și violența de zi cu zi: de la propagandă, birocrație, militarism, la supraveghere, arestări, hărțuire, și tratamentul primit în închisori și în spitalele psihiatrice.

Intrare liberă. Eveniment Facebook aici.

Marți, 6 noiembrie, ora 20:00, Centrul Ceh

Lemonade Joe | Fiction Tuesdays

Joe este un cowboy abstinent cu un caracter impecabil, într-un orășel de băutori de whisky. După ce o salvează pe frumoasa Winnifred de niște huligani din tavernă, orășenii sunt impresionați de eroismul său și deschid un salon în care se servesc numai băuturi non-alcoolice, lucru supărător pentru comercianții locali de tărie. Aceștia se aliază cu o prostituată a cărei inimă a fost rănită în trecut de Joe și pun la cale un plan pentru a-l omorî pe erou și a readuce consumul de alcool în Stetson City.

Intrare liberă. Eveniment Facebook aici

Miercuri, 7 noiembrie, ora 19:00, Centrul Ceh

România în sevraj | Frontline Club & Vice România

Dependența de droguri este o boală. O boală în care persoanele care consumă droguri se afundă încet, dar sigur înconjurate de politici, rapoarte, studii pline de cuvinte ca „strategie”, „recuperare”, „obiective”, „fenomen”. Peste nouă mii de oameni își injectează heroină în România dar nu se vorbește despre ei. Presa preferă să stigmatizeze consumatorii de marijuana, ignorând morțile din consumul de droguri tari. 

Dezbaterea face parte din campania „România în sevraj”, care va debuta pe VICE România pe 5 noiembrie, și va fi moderată de jurnalista Andreea Pocotilă

Intrare liberă. Eveniment Facebook aici.