Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/11/2018
Arhiva Zile si Nopti

KEAN

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii KEAN Share KEAN


Piesa de teatru Kean este o adaptare a lui Jean-Paul Sartre după piesa lui Alexandre Dumas Kean, ou Désordre et Géni, scrisă în 1836 pentru actorul Frédérick Lemaître și din viața celebrului și romanticului actor britanic Edmund Kean (1787-1833). Spectacolul pe care-l puteți vedea la Cluj a fost gândit de actorul Mihai-Florian Nițu și jucat inițial sub îndrumarea profesorului Adrian Titieni ca spectacol de absolvire.
Piesa a suferit mai multe modificări, fiind jucată cu distribuții diferite la București, apoi la Sfântul Gheorghe. „La Teatrul Național din Cluj-Napoca, i s-au alăturat Matei Rotaru în rolul lui Salomon, devotarul sufleur, valet și înger păzitor al turbulentului și extravagantului Kean și Alexandra Tarce, în rolul Annei Demby, tânăra fată de negustor îndrăgostită de arta marelui actor și aspirantă la dublul rol de actriță și soție. Spectacolul vorbește despre condiția actorului ducând o viață haotică, risipitoare, pătimașă, imposibil de ținut în frâu. Aflat la declinul carierei, când rolurile i se învălmășesc în memorie, când alcoolul îi aburește mintea, eroul pare a trăi într-un plan paralel cu realitatea, ghindându-se după legi proprii, care-l duc la faliment. Un faliment în primul rând al ființei. Este o biografie care sporeşte în atractivitate prin includerea în text a celebrelor personaje shakespeariene, Ofelia şi Hamlet.”
Puteți vedea piesa pe scena Teatrului Național pe 23 noiembrie.

23 noiembrie
Teatrul Național Lucian Blaga
www.teatrulnationalcluj.ro 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută