Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/11/2018
Arhiva Zile si Nopti

1 Decembrie se apropie! Ce evenimente speciale vor avea loc la Sibiu?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 1 Decembrie se apropie! Ce evenimente speciale vor avea loc la Sibiu? Share 1 Decembrie se apropie! Ce evenimente speciale vor avea loc la Sibiu?


În 2018, ziua de 1 Decembrie are o însemnătate aparte pentru că se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Majoritatea evenimentelor care se vor desfășura în această zi sau în preajma ei, vor fi dedicate acestui moment decisiv din istoria țării noastre. În plus, pentru ca bucuria să fie și mai mare, vineri, 30 noiembrie, va fi zi liberă. Asta înseamnă un weekend prelungit în care sibienii și turiștii vor simți și vor trăi românește. Din program nu vor lipsi defilările, spectacolele folclorice, concertele simfonice, expozițiile sau petrecerile în stil românesc. Iată câte poți face în minivacanța de 1 Decembrie la Sibiu!

 

Sibiul se pregătește să marcheze Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri cu atât de multe evenimente specifice, încât e aproape imposibil să nu participi la vreunul. În primul rând, în zona centrală și pe principalele artere ale Sibiului vor fi arborate 3.000 de steaguri care vor îmbrăca întregul oraș în straie de sărbătoare. Cu siguranță vei observa zeci de steaguri și stegulețe și la ferestrele locuințelor. Pe bulevardul Corneliu Coposu, sute de militari, vehicule de luptă și echipaje canine, vor participa la tradiționala defilare, sub privirile sibienilor și ale turiștilor.

În zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, Filarmonica de Stat Sibiu va găzdui un concert simfonic extraordinar, ”Centenar România”, programat în ambele zile de la ora 19:00. Pe scenă vor urca Oana Andra, soprană, Gabriel Croitoru, vioară și Mihail Agafița, dirijor. Programul va fi unul cu adevărat special și va conține lucrări semnate de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Gioachino Rossini, Theodor Rogalski, Pablo de Sarasate, Constantin Dimitrescu, Gherase Dendrino, George Grigoriu, Paul Constantinescu. Intrarea va fi liberă în măsura locurilor disponibile.

Festivalului Național de Folclor ”Ioan Macrea” sărbătorește în acest an împlinirea unei cifre rotunde: 20 de ani de existență. Ediția aniversară va fi extinsă la șapte zile și va reuni sute de dansatori, muzicieni și interpreți de muzică populară, care vor oferi publicului un regal folcloric între 26 noiembrie și 2 decembrie, la Sala Transilvania. În același loc, organizatorii festivalului îi invită pe sibieni în ziua de 1 Decembrie la spectacolul dedicat Zilei Naţionale a României ”Noi suntem români”, care a devenit deja o tradiție. Intrarea va fi liberă. În 2018, festivalul și spectacolul ”Noi suntem români” sunt dedicate aniversării Centenarului României.

Cu prilejul Zilei Naționale, expozițiile Muzeului Brukenthal pot fi vizitate gratuit. Expoziția ”Sibiu 100” surprinde printr-o manieră inedită aportul orașului Sibiu la realizarea României Mari: o expoziție în care fotografii vechi, realizate de Emil Fischer la începutul secolului al XX-lea, sunt expuse alături de fotografii din perioada contemporană, realizate de Adrian Luca în 2018, dar și de picturi realizate de membrii Asociației Brukenthal von Studio: Ilie Mitrea, Ioan Muntean, Andrei Popa și Cătălin Precup.

Tot de 1 Decembrie, la Versailles weddings & events se sărbătorește românește, alături de ansamblul profesionist ”Cindrelul-Junii Sibiului”, Adrian Neamțu, Alina Bica și formația, Sînziana Ștefan, Ovidiu Homorodean, Oana Tomoiaga, Izabela Tomiță și Gabriel Popescu și Bogdan Firu. De la petrecere nu vor lipsi mâncarea tradițională din toate zonele țării, băutura pe săturate, mini fanfara și animațiile pentru copii și părinți pe teme tradiționale românești.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută