Chef a la Cluj cu Pastellini

Va povesteam ca in Cluj exista un local nou-nout in care putem manca paste. Îi zice Pastellini, e micut, cosy si are ceva care ne-a atras atentia pe loc: pastele lor sunt colorate, natural. Azi, revenim cu informatii noi despre Pastellini direct de la sursa.

Echipa Pastellini ne-a raspuns la cateva intrebari si ne da acum ocazia sa o cunoastem mai bine. Va invitam sa cititi materialul si apoi sa le faceti o vizita pentru (cel putin) o portie colorata de paste. Lectura placuta!

  1. Cum merge treaba până acum?

Merge foarte bine. Am fost primiți cu brațele deschise pe piața Clujului și se pare că avem mulți iubitori de paste. În fiecare zi învățam câte ceva nou și ne simțim tot mai motivați.

  1. Cum s-a conceput meniul Pastellini?

Mâncând mult. Serios, iubim pastele din tot sufletul și făceau parte din meniul săptămânal, iar când am decis să luăm mai în serios toată treaba, pur și simplu ne-am jucat mult cu diverse ingrediente până când a ieșit ceea ce astăzi puteți gusta și voi.

  1. Pastele voastre ne-au atras atenția la început pentru că-s super colorate. Care-i secretul lor și cât de greu ar fi să le facem și noi acasă așa?

Secretul este să le faci cu pasiune și răbdare. Asul din mânecă sunt legumele pe care le avem în meniu zilnic, dar în loc să le punem doar în paste, noi le-am adăugat în compoziție. A fost nevoie de foarte multe încercări și schimbări de proporții până să reușim să le dăm o culoare foarte făină care nu iese la fiert, dar să aibă și consistența corectă. Nu e greu să faci acasă pastele în sine, însă este destul de greu să le faci colorate natural dacă nu știi care sunt produsele potrivite.

  1. Am observat că și supele sunt tot așa colorate. Coincidență sau asta ați vrut de la început?

Nu am știut că vom avea supe inițial. Când ne-am apropiat de sezonul rece, ne-am gândit că o supă ar fi bine-venită și atunci ne-am dat seama că ar fi foarte fain să le asortăm meniului de paste. Natura e generoasă cu noi, am devenit creativi și nouă ne place rezultatul.

  1. Știm că totul la voi e făcut în house. Din punct de vedere logistic, e greu să faci asta?

E destul de greu până îți intri în ritm și îți poți planifica corect stocurile și activitățile în funcție de orele de vârf, când nu știi cu certitudine care sunt acestea. Pentru noi e o prioritate să avem produse proaspete și, cu asta în minte, a fost o provocare destul de mare, însă ne adaptăm rapid și automatizăm tot ce se poate. Considerăm că probleme vor apărea oricum, dar cu scopul corect în minte vom găsi soluția optimă.

 

  1. Având în vedere că la Pastellini creativitatea pare să fie la ea acasă, de unde va găsiți inspirația?

Inspirația vine din natură, din aroma busuiocului, anotimpurile și oamenii pe care îi întâlnim în fiecare zi. Suntem atât de diferiți și unici, exact ca aromele. Cu siguranță, fiecare dintre noi a întâlnit o persoană despre care ne-am gândit că nu i se potrivește haina, jobul, iubitul/iubita, dar apoi ne-a surprins prin succesul fără egal. Exact așa e și cu aromele, trebuie să nu îți fie teamă să experimentezi și să pui împreună plante, sosuri și legume. Uneori funcționează alteori nu, dar tot e fain procesul. Ah, și cred că încă avem viu copilul din noi căruia nu îi este teamă să încerce și să se “joace”.

  1. Ce credeți că separă pastele Pastellini de altele din oraș?

Sunt colorate 100% natural, avem paste de ciocolată și de la pastă până la sos facem noi totul zilnic. Dacă ne vizitați, veți vedea că totul este gândit și pregătit în așa fel încât să gătim pastele în fața voastră de la A la Z în 5-10 minute, fiindcă știm că timpul e prețios pentru toată lumea. De asemenea, de regulă avem plăntuțe în grădina verticală din care clienții se pot servi.

Așadar, fresh, homemade, pregătite în 5-10 minute, oameni faini, paste de ciocolată, busuioc proaspăt… și mai putem continua.

  

      8. Ce calități credeți că ar trebui să aibă musai un bucătar?

Pasiune, imaginație, răbdare, ingeniozitate, exercițiu, organizare, capacitate de a lucra sub presiune și iubire pentru oameni. Credem că dacă un bucătar are calitățile de mai sus va ieși întotdeauna ceva fain, iar bucătarii noștri chiar le au. În propria bucătărie credem că ai nevoie doar de pasiune și restul va decurge de la sine, însă atunci când gătești la scară largă deja se complică treaba.

      9. Ne recomandați un preparat pe care ar trebui să-l încercam la prima vizită Pastellini?

Noi vă recomandăm tot! Dar Creamy Chicken Bacon, Chicken Cashew, Garlic Mushroom, Cremoso Spinaci și musai Jelly Choco ar fi un început bun.

     10. 3 motive pentru care ar trebui să vă facem o vizită:

Pastele de ciocolată cu jeleuri, pastele colorate, totul e fresh.

     11. Un mesaj pentru cititori

Cuvintele cheie pentru noi sunt proaspăt, colorat și natural.

Mulțumim tuturor celor care ne-au devenit  clienți fideli. Sunteți minunați și ne face mare plăcere să vă întâlnim pe fiecare în parte și să interacționăm cu voi mediul online de asemenea. Cei care nu ați încercat pastele noastre încă, vă așteptăm cu drag. Tot ce vedeți la noi, în mediul online ori fizic în local, e făcut cu multă pasiune. De la mobilier și până la poze, toată colaborarea noastră a fost cu persoane pasionate de viață, de oameni, de natură și de mâncare.

Dă culoare vieții tale cu o porție de Pastellini!