Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/11/2018
Arhiva Zile si Nopti

Fun facts Creed II | Știați că?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Fun facts Creed II | Știați că? Share Fun facts Creed II | Știați că?


 

 

Costumele din film conţin câteva trimiteri la Rocky: Sylvester Stallone i-a împrumutat creatoarei vestimentaţiilor Lizz Wolf pălăria originală din filmul câştigător a trei premii Oscar pe care Wolf a replicat-o pentru Creed II.  Alte referinţe detectabile de către spectatori sunt jacheta de piele şi tricoul lui Rocky, adidaşii lui Chuck Taylor, precum şi accesoriul definitoriu pentru personaj – săltăreaţa minge neagră de cauciuc pe care Rocky o are în permanenţă la el.

În cea mai mare parte a sa, Creed II a fost filmat în Philadelphia, Pennsylvania – oraşul natal a francizei Rocky. Acolo, realizatorii au filmat scene ale căror acţiune se petrece conform scenariului în Los Angeles, Las Vegas, Moscova sau în Ucraina. Regizorul Steven Caple Jr. nu mai fusese însă vreodată în Philadelphia până să înceapă lucrul la Creed II. Caple Jr. şi regizorul primului Creed, Ryan Coogler, producător executiv la Creed II, au studiat ambii la University of Southern California School of Cinematic Arts. Aşa cum Creed a fost cel de-al doilea film al lui Coogler (după Fruitvale Station), Creed II reprezintă tot cel de-al doilea lungmetraj din CV-ul lui Caple (după The New Land). 
Elaborata coregrafie a meciurilor de box a fost supervizată de coordonatorul cascadoriilor şi luptelor Danny Hernandez, împreună cu Sylvester Stallone şi cu regizorul Steven Caple Jr. Creed II reprezintă cea de-a patra colaborare a lui Hernandez cu Stallone, după Escape Plan, The Expendables 2 şi The Expendables.
Primul film din seria Rocky pe care l-a vazut în adolescenţă Florian Munteanu (Viktor Drago) a fost Rocky IV, în care Dolph Lundgren – în Creed II, tatăl lui Munteanu – apare pentru întâia oară în rolul neînfricatului boxer rus Ivan Drago. Masivul Munteanu, care cântăreşte de obicei aproximativ 110 kilograme, a slăbit zece kilograme pentru Creed II, pentru a se potrivi mai bine cu Michael B. Jordan, obligat să adauge masă musculară în timp ce Munteanu trebuia să scadă în greutate.
Prânzul zilnic al lui Florian Munteanu în timpul filmărilor a constat în două porţii de carne de pui necondimentată şi orez brun.  (‘Cheat day’: pizza)

Jordan şi Munteanu s-au antrenat necontenit pentru filmarea meciurilor, de multe ori până aproape de venirea dimineţii. Porecla dată de Munteanu lui Jordan a fost “Left Hook” şi s-a născut după filmarea unei scene de box în timpul căreia Munteanu a uitat să îşi controleze una dintre lovituri, un croşeu cu stângul, şi l-a lovit accidental pe Jordan. Ca o  coincidenţă, Munteanu susţine că cea mai bună lovitură a lui Jordan este… croşeul cu pumnul stâng, ‘a left hook’. Michael B. Jordan (Adonis Creed) s-a antrenat timp de săptămâni întregi cu renumitul “padman” (focus mitts trainer) de box Patrice “Boogie” Harris pe care Jordan l-a abordat prin intermediul Instagram. Iniţial, trainerul nu a crezut că într-adevăr Jordan este cel care îl caută pentru a-i propune să se alăture echipei lui Creed II.

Creed II este primul sequel pentru Michael B. Jordan (Adonis) şi Tessa Thompson (Bianca); ambii actori au fost anterior distribuiţi separat în blockbustere Marvel: Jordan în Black Panther iar Thompson în Thor: Ragnarok. În timpul unei repetiţii pe text dintr-o întalnire de pre-producţie, Thompson a adăugat spontan cuvintele “… your fake beard”, referindu-se la barba stubble a lui Jordan. Replica a generat o reacţie atât de puternică în încăpere încât a fost adăugată în scenariu.

Regizorul Steven Caple Jr. şi Tessa Thompson s-au documentat îndelung în ceea ce priveşte dizabilităţile auditive şi au discutat cu oameni suferind de pierderi de auz în diverse stadii, şi au încorporat elemente ale acestor experienţe în personajul cu deficienţe de auz interpretat de Thompson, Bianca. Pentru a îi înţelege mai bine problemele Biancăi, Thompson a fost dotată cu un aparat auditiv, menţinut funcţional pe parcursul tuturor filmărilor.

Piesele interpretate de Thompson, al cărui tată a fost muzician, sunt compoziţii originale lucrate cu autorul OST-ului de la Creed II, Ludwig Göransson (“Creed”, “Black Panther”).

Steven Caple Jr. a studiat filmări video ale unor meciuri de box susţinute în arene mari pentru a se familiariza cu acest sport şi cu luptătorii – precum şi cu reacţiile maselor de spectatori. Alte filme care l-au inspirat sau la care Caple face referire sunt Warrior, Out of the Furnace, Place Beyond the Pines şi City of God.

După semnarea contractului pentru a regiza Creed II, Caple s-a apucat de box, antrenându-se zilnic până când programul din perioada de pre-producţie şi apoi cel de filmare a devenit prea încărcat pentru a mai putea continua.

Andre Ward, multiplul campion mondial la box la două categorii, îşi reia rolul din Creed, cel al boxerului de categorie semigrea Danny “Stuntman” Wheeler.

Producţia avea nevoie de zăpadă pentru antrenamentul lui Ivan Drago (Dolph Lundgren) şi fiul său Viktor (Florian Munteanu) de pe “Rocky Steps” din faţa Philadelphia Museum of Art, ca şi pentru decorul scenei în care apare casa lui Drago din Ucraina. Din moment ce filmările erau programate să înceapă abia în aprilie, perioadă în care era puţin probabil să ningă, regizorului Steven Caple Jr. i s-au alocat două zile în timpul lunii martie pentru a-şi filma scenele, în timpul cărora, într-adevăr, a beneficiat de toată zăpada de care avea nevoie. Una dintre scenele-cheie legată de antrenamente, plasată în Death Valley, a fost filmată – inclusiv cu drona – timp de două zile în orăşelul Deming, New Mexico, aflat în mijlocul deşertului, la mai puţin de 100 de kilometri la nord de graniţa cu Mexicul, unde temperaturile depăşesc 40 de grade Celsius. Scena din deşert are un moment în care Adonis se scufundă într-o cadă cu gheaţă – iar Jordan, fentându-l pe cel responsabil de cascadorie s-a băgat el însuşi în recipientul îngheţat.

Un elaborat “vortex shot” de 360 de grade, folosit să surprindă unul dintre momentele dintr-o scenă de box, a fost creat de trei elemente: Jordan şi Munteanu, filmaţi cu viteză normală; un arbitru rus, filmat cu o frame rate ridicată (viteză mică); şi mulţimea de spectatori din arenă, de asemenea filmată cu o frame rate mare. Regizorul Caple şi coordonatorul cascadoriilor şi luptelor Danny Hernandez au cronometrat fiecare dintre componente, în concordanţă cu respectiva frame rate şi cu durata în timp real, pentru a fi în măsură să îmbine perfect toate cele trei elemente.

Fun facts Creed II | Știați că?

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută