Corul Național de Cameră Madrigal concertează în decembrie la Filarmonica Brașov

În anul Centenarului Marii Uniri dar și al celebrării a 55 de ani de activitate concertistică neîntreruptă, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” susține în perioada 8 – 20 decembrie tradiționalul turneu de Crăciun, aducând în sufletul românilor emoția și bucuria sărbătorilor de iarnă.

Vocile emblematice ale membrilor Corului Madrigal vor vesti venirea sărbătorii nașterii Domnului alături de sute de copii din Programul Național Cantus Mundi.

Dirijor principal: Anna Ungureanu
Dirijor second: Cezar Verlan

Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” reprezintă etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, creația bizantină și muzica contemporană românească și universală.

Corul Madrigal a fost înființat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, susținând peste 4100 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia.

În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri și promovarea artei la cele mai înalte nivele, corul aflat sub bagheta maestrului Marin Constantin a fost inclus pe lista valorilor patrimoniului imaterial al UNESCO.

Astăzi, Corul Național de Cameră Madrigal, la inițiativa dirijorului Ion Marin și sub conducerea artistică a dirijoarei Anna Ungureanu, promovează unul dintre cele mai vizionare programe românești de incluziune socială destinate copiilor, având la bază muzica, prin cântul coral: Proiectul National Cantus Mundi.

La Brașov, Corul Național de Cameră Madrigal ajunge pe 16 decembrie 2018 de la ora 19:00 la Filarmonica Brașov, unde vor susține un extraordinar concert care vestește apropierea sfintei sărbători de Crăciun.

Bilete se mai găsesc la prețul de 200 de lei și pot fi achiziționate de AICI