Recomandările Zile și Nopți Timișoara 23 - 29 noiembrie 2018

 

 

MATTIS-TEUTSCH, Muzeul de Artă, 23-29 noiembrie, 11:00
Expoziția de artă avangardistă, cu lucrări aparținând familiei artistului Mattis-Teutsch. Picturi, sculpturi, animații 3D dar și instalații, toate însumând lucrările a patru generații de artiști, sunt expuse pentru prima oară la noi în țară.

NOW, Galeria Jecza, 23-28 noiembrie, 11:00
NOW este expoziția artistei Jane McAdam Freud, și prezintă un corpus de lucrări realizate în cadrul rezidenței de la Harrow School, din urmă cu un an, vorbind despre prezent ca despre un refugiu pe care toți ar trebui să-l populăm.

ZILELE FILOSOFIEI, Ambasada, 23 noiembrie, 18:30
Știința și modul de viață propuse de filosofie pot constitui și azi metode de sondare și plăsmuire a posibilităților ființei umane, ca urmare, sunt propuse prelegeri cu tematici diverse, dar și cu invitați speciali, pentru câteva zile.

DANIEL DOROBANȚU, Biserica Romano-Catolică Millenium, 23 noiembrie, 19:00
Sound design și visuals făurit de artistul Daniel Dorobanțu, într-un concert alături de Petre Ionuțescu, ale cărui trăsături sunt specifice zonei jazz, într-un performance la trompetă, dar și clape. O simbioză muzicală inedită.

TEATRU DOM, Halele Timco, 23, 24 noiembrie, 19:00
Festivalul de Teatru DOM 100 aduce publicului 14 spectacole de teatru, producții ale unor teatre invitate din țară, ținute în locații diferite din oraș. Intrarea este liberă, însă este nevoie de rezervare la adresa asociatia.contrasens@gmail.com.

BILLY MINCINOSUL, Teatrul Național, 24 noiembrie, 19:00
O subliniere a mizeriei psihologice și sociale la care un tânăr funcționar, Billy Fisher, sufocat de prostia părinților, prietenilor și superiorilor săi, are un strigăt de disperare, strivit între o ambiție și un impas...

GALA BLUES JAZZ KAMO, Sala Capitol, 24, 25 noiembrie, 18:00
Bega Blues Band, cea mai longevivă formație din țară, urcă pe scena festivalului, alături de VITA și cvartetul Strings al Filarmonicii, dar și de alți invitați din Anglia sau Franța. A doua zi vor cânta JazzyBit și JosMachtel Trio din Belgia.

ALL INCLUSIVE, Opera Națională Română, 26 noiembrie, 20:00
Un spectacol care poate să declanșeze un râs contagios: o comedie ca un cocktail spumos, fabricat din ingrediente intense ale vieții: iubire, trădare, enzutiasm irepresibil și crizele comice ale maturității, cu admirați actori români din capitală.

THE FRANKIEZ EXPERIMENT, Zaza Fain Party, 26 noiembrie, 21:00
Primul proiect al basistului Frankie Ercsei, care a trăit în Cluj o vreme, iar acum studiază la Groningen, în Olanda. Au câștigat premiul I la Jazz in The Park 2018, iar trupa ca trăsătură generală aduce un suflu fresh și diversitate.

DON`T CRY BABY, Casa Artelor, 27 noiembrie, 18:00
Un spectacol prezentat de Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest, un text scris de Eugen Jebeleanu și Catinca Drăgănescu, în regia lui Petre Silviu-Văcărescu, în cadrul Festivalului de Teatru DOM 100.

TEATRUL ÎN COMUNISM, Teatrul Național, 28 noiembrie, 19:00
Noaptea albă a Teatrului în Comunism este un prim eveniment al proiectului Teatrul ca Rezistență și aruncă o privire înspre trecutul în care teatrul avea o greutate pentru locuitorii Timișoarei, indiferent de limba vorbită. Expoziție.

OPERETĂ ȘI BALET, Opera Națională Română, 28 noiembrie, 19:00
Începe Gala de Operetă și Balet a Operei Naționale cu un spectacol care conține lucrări din creația marilor compozitori Johann Strauss, Emmerich Kálmán, Franz Lehár, Jaques Offenbach, sau Frederick Loewe, alături de dirijorul Peter Oschanitzky.