Top 5 evenimente în Timișoara 23 - 29 noiembrie 2018

 

 

1. Festivalul de Teatru DOM 100
Până pe 5 decembrie are loc Festivalul de Teatru DOM 100. În cadrul festivalului, vor avea loc 14 spectacole de teatru, producții ale unor teatre invitate din toată țara, reprezentațiile fiind programate în mai multe locații din Timișoara, cum ar fi: Halele Timco, Casa Artelor și în sala Teatrului German și a Teatrului Maghiar. Iată spectacolele lunii noiembrie: 23.11 - Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad (”Ai mei erau super”, Halele Timco, ora 19.00), 24.11 - Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad („Să ne cunoaștem mai bine”, Halele Timco, ora 19.00), 25.11 - Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad („Flori de mină de Székely Csaba”, Halele Timco, ora 17.00), 27.11 - Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru („Don’t cry baby”, Casa Artelor, ora 18.00).

2. 2-1=zero
Acesta este numele spectacolului de dans contemporan care va avea loc pe 24 noiembrie de la ora 19.30 la Thespis Student Theatre în cadrul Casei de Cultură a Studenților, Bd. Regele Carol I nr. 9, studioul 202 „Lelu Bihoi”. Personajul central al spectacolului este Androginul, un stereotip râvnit, care nu reprezintă o simplă împlinire în cadrul unei relații interumane, ci are scopul de a reflecta întreaga armonie universală. Suport: 20 lei. Spectacolul se adresează persoanelor cu vârsta peste 16 ani.

3. All Inclusive
”All inclusive”, o comedie explozivă despre ingredientele intense ale vieții, iubire, trădare, entuziasmul contagios al tinereții și crizele comice ale maturității, se va juca pe scena Operei Naționale Române Timișoara pe 26 noiembrie de la ora 20.00. În distribuție apar nume reprezentative ale noii generații de aur a teatrului românesc: Medeea Marinescu, Marius Manole, Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu și Diana Roman.

4. Cură spa de râs
La ceas de seară, pe 28 noiembrie, de la ora 22.00, apar corifei ai stand-upului românesc pe scena Filarmonicii Banatul cu spectacolul „Show de seară”. Cei care vă vor trata cu satiră, pamflet, sarcasm și alte arme ascuție din arsenalul comediantului de stand-up vor fi Vio, Sergiu, Cristi, Toma și Sorin.

5. Noaptea albă a teatrului în comunism
„Dacă mașina timpului ar funcționa cu adevărat, oare în ce an am alege să ne întoarcem? Primul eveniment public al proiectului Teatrul ca Rezistență, „Noaptea albă a teatrului în comunism (episodul I)”, care va avea loc pe 28 noiembrie oferă celor curioși șansa de a arunca o privire înspre un trecut în care teatrul avea o mare greutate pentru locuitorii orașului Timișoara, indiferent de limba pe care o vorbeau ei, română, maghiară sau germană. Vi se dă întâlnire chiar în clădirea teatrului de unde a izbucnit scânteia Revoluției din 1989 pentru a reconstitui, într-o seară neconvențională, momente din trecutul teatral al orașului. Începând cu ora 19.00, evenimentul public va conecta mai multe spații din clădirea simbol a orașului, cu intrare din pietonala Alba-Iulia, și va include o expoziție atipică de afișe din epoca comunistă, o privire în spatele cortinei teatrului timișorean din deceniile comunismului, prin scene reconstituite de actorii Teatrului Auăleu în „bufetul” împărțit de teatrele Maghiar și German, precum și lansarea primului număr al Fanzinului Teatrul ca Rezistență.