Nou în oraș: S-a deschis Bistro Ateneu

 

 

În octombrie s-a deschis Bistro Ateneu, un restaurant „fine dining” de 25 de locuri, un proiect gastronomic conceput alături de Chef Alexandru Dumitru și grupul Le Manoir. Restaurantul se află pe Str. Episcopiei nr. 3, în proximitatea hotelului Hilton și a Ateneului Român, pe locul unde, cu câțiva ani în urmă, exista un restaurant cu aceeași titulatură.

Noul Bistro Ateneu își propune, însă să vină cu o direcție culinară complet diferită, undeva la intersecția dintre clasic și modern, cu rădăcini în bucătăria românească și influențe din experiențele Chef-ului Alexandru Dumitru.

Restaurantul folosește în proporție foarte mare ingrediente locale, de la mici producători cu simțul responsabilității, iar preparatele sunt inspirate de resursele de sezon, în combinații mai mult sau mai puțin obișnuite: mușchi de oaie cu păstârnac, cartofi copți, ridichi, ceapă verde, sau arpacaș cu dovleac plăcintar copt, brânză maturată, verdețuri, gălbenuș de ou, sau, un alt exemplu, brulée din dovleac cu înghețată de cătină, totul complimentat de oferta generoasă de vinuri Le Manoir.

Str. Episcopiei nr. 3,
Tel.: 0742080909,
Program: L-D 18:00-22:00,
www.bistroateneu.ro