Recomandarea Zile şi Nopţi | Hanul lui Manuc

 

 

Franceză 62-64

Construit pe un teren ce odinioară făcuse parte din Curtea Domnească, Restaurantul Hanu’ lui Manuc era gata de a-și primi oaspeții încă din primăvara anului 1808. 210 ani mai tîrziu, restaurantul este la fel de iubitor de oaspeți ca întotdeauna, cu preparate bine alese și pregătit să-ți ostoiască pofta de bucate și de istorie. Bucătăria e una voit tradițional – românească, cu multe feluri moștenite de acum sute de ani.

Printre cele care nu trebuie ratate aici se numără supa de linte roșie cu mentă și crutoane, ciolanul de miel caramelizat (pregătit la cuptor cu mirodenii și vin roșu, asortat cu cartofi copți și soté de fasole verde cu usturoi) sau sărmăluțele de gîscă în foi de viță (pregătite la cuptor, cu roșii proaspete și vin). Tortul de ciocolată sau papanașii vin să completeze o masă cu adevărat boierească.