Festivalul Teatrelor Naționale

Când vorbești despre „un eveniment cu teatru care are loc în Cluj”, trebuie să vii cu mai multe detalii ca să priceapă oamenii la care te referi. Pentru că sunt multe, pentru că la Cluj teatrul are un statut aparte. Clujenilor le place teatrul și de asta nu se îndoiește chiar nimeni. Cum altfel să explici sumedenia de evenimente din sfera asta?


Și uite că iubirea locală față de această artă aduce încă un eveniment de care ne putem bucura, de data asta nou-nouț și strâns legat de centenar: Festivalul Teatrelor Naționale, un moment din oraș ce va reuni unele dintre cele mai faine producții de teatru realizate exclusiv pe texte românești, de către teatre naționale și din Republica Moldova. București, Timișoara, Iași, Craiova, Târgu-Mureș, Sibiu, Cluj și Chișinău vor fi reprezentate la noi în oraș prin câteva spectacole de calitate și definitorii pentru scena de teatru contemporan.


Proiectul aici de față face parte din programul „Prioritate: România“ conceput de Teatrul Național din Cluj-Napoca prin care se dorește promovarea acelor producții ce au la bază idei și povești românești. După cum poate intuiești deja, festivalul în sine este o interpretare teatrală a centenarului și constituie un mod destul de inedit prin care se poate sărbători împlinirea celor 100 de ani de națiune unită. Nu rata șansa să vezi aceste spectacole și asigură-ți locul la ele chiar acum! Găsești bilete la agenția teatrală sau online pe biletmaster.ro.


 


28 noiembrie – 5 decembrie


Teatrul Național Cluj


www.teatrulnationalcluj.ro