Pentru că se apropie acea perioadă în care mulți țin post, ne-am gândit să vă recomandăm un local super bun în care puteți mânca preparate sățioase, gustoase și care nu conțin lapte, ouă și carne. Vorbim despre Indigo, singurul restaurant din Cluj care-ți face cunoștință cu bucătăria autentică indiana.


Aici găsim o sumedenie de preparate de post care să vă încânte în această perioadă. Datorită climatului tropical și subtropical al Indiei, legumele și condimentele se găsesc tot timpul anului, ceea ce se reflectă și în bucătăria indiană, în care preparatele vegetariene și vegane sunt preponderente față de cele cu carne. Iar ingredientele cele mai des întâlnite în curry-urile de post vă vor lăsa gura apă: linte de nenumărate feluri, năut, spanac, ceapă, usturoi, roșii, ardei dulce și iute și, evident, o groază de condimente ademenitoare. Dincolo de curry recomandăm și Daal Palak (Spanac cu linte galbenă) cu orez sau Legume kadai cu pâine indiană integrală. De fapt, recomandăm chiar toate mâncărurile din meniul lor vegan.


Însă nu dorim nici să diminuăm importanța preparatelor delicioase cu carne, așa că vă oferim și câteva sugestii cu care mergeți la sigur și în această zonă: faimosul Pui Tandoori sau Tikka, dacă vreți ceva clasic, Reshami kebab, adică cubuleţe de piept de pui marinat în caju, seminţe de pepene galben, ou și unt, dacă vă doriți o aromă cu adevărat specială. Evident, toate preparatele pot avea atât arome mai domoale, cât și mai picante, deci să nu vă temeți de ele. Poftă bună!


str. Piezisa Nr. 10


0364-142306, 0740-910688


www.facebook.com/IndigoRestaurant