26 Noiembrie/ Teatrul Național Vasile Alecsandri

Ana de hârtie -  Crista Bilciu este regizor de teatru și scriitoare. A făcut câteva spectacole în teatrele din țară și peste 30 de spectacole independente în București, printre care spectacole de poezie contemporană în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române și spectacolul-instalație Nostalgia 53, după Mircea Cărtărescu. A fondat compania Teatrul de Foc, o trupă de teatru-laborator care face teatru experimental. În 2011 a publicat la Cartea Românească „Poema desnuda”, volum câștigător al concursului de manuscrise al Uniunii Scriitorilor, premiat cu Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Prima, Premiul Național de Poezie Mircea Ivănescu și alte premii. A debutat ca dramaturg cu „Pe jumătate cântec”, text câștigător al concursului de dramaturgie „Gala Star” 2015.

1, 2 Decembrie/ Teatrul Național Vasile Alecsandri

Teatru de război - „Ca urmare a dezastrelor militare din 1916, a ocupării a trei sferturi din teritoriul României de către militarii Puterilor Centrale, Iașii s-au pomenit transformați în capitală vremelnică, de facto, a cât mai rămăsese din țară. Curtea Regală, Guvernul, Parlamentul au fost mutate la Iași. Teatrul Național s-a găsit în mijlocul acestor schimbări. În teatru jucau pe rând trupele Naționalelor din Iași, București și Craiova, în teatru s-a mutat Parlamentul și a ținut ședințele, în teatru cânta Enescu…Odată cu venirea a sute de mii de refugiați, a marilor unități românești și rusești, orașul s-a scufundat în nenorociri: foamete, frig, tifos. Miracolul e că în toată această cascadă de nenorociri apare, rodește și se împlinește Marea Unire a românilor din 1918. Speranța trăiește în oameni, se rostește în Parlament și duce la construcția noii Românii.” - Cristian Hadji-Culea

24 Noiembrie/ Ateneul din Iași

Cine nu crede în magie și în povești nu le va descoperi niciodată... "Fantastoria" aduce în fața publicului un spectacol unic, în care magia face parte din copilărie, din poveste! Un spectacol despre cum pot copiii să-și învingă frica cu ajutorul magiei și a personajelor de poveste! Vino cu noi... în Fantastoria! Vă așteptăm cu mare bucurie, lăsând fricile departe, la un spectacol oferit de Teatro Blu, ora 10:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Belign” a Ateneului din Iași.

25 Noiembrie/ Ateneul din Iași

Adaptare după celebra comedie franțuzească de situație “Boeing Boeing” de Marc Camoletti, producția Ateneului din Iași aduce în atenția spectatorilor câteva situații pline de umor prin care trec cele șase personaje savuroase în apartamentul din Paris al unui arhitect cu… multă poftă de viață. Bernard (Daniel Onoae), un tânăr arhitect de succes, Berta(Alexandra Paftală), menajera și omul de încredere al acestuia, Robert(Dragoș Maftei), un vechi prieten din provincie și cele trei stewardese – Janet(Erica Moldovan), Helga(Cezara Fantu) și Jaqueline(Ana Hegyi), toate logodite cu Bernard – sunt personajele fermecătoare, ce trebuie să se descurce în situații comice prin postura în care sunt puse. Comedia „Atenție, aterizăm!” se joacă la ora 19:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași. 

7 Decembrie/ Ateneul din Iași

Ateneul din Iași vă invită la un spectacol extraordinar: „Florin Piersic… Pur și simplu”, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”. „Sunt Florin Piersic, actorul Florin Piersic. Am bucuria şi speranţa că pe data de 7 Decembrie, la Ateneul din Iasi, o să aveţi un rendez-vous, o întâlnire cu mine, pe care eu aş numi-o întâlnire de dragoste”. Bilete pe site sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 -16:30 ori cu o oră înainte de începerea spectacolului.