„descoperă-te” cu Andreea Raicu

vedeta a scris un volum despre regăsirea totală a sinelui (Curtea Veche)

Viața este făcută din scenarii, la care uneori ne oprim și le mai dregem replicile, le mai schimbăm situațiile, întorcându-le la câteva sute de grade. Ca să ajungi la tine, trebuie să faci liniște în jur, ca să te descoperi, trebuie să accepți, ca să te iubești, trebuie să te cunoști. Descoperi astfel de îndrumări și sfaturi în cartea Andreei Raicu, recent lansată și la Iași: “descoperă-te” (editura Curtea Veche, 2018).

Volumul are trei părți: Sănătate, Frumusețe și Dezvoltare personală. De fapt, cartea  este un fel de călătorie în ceea ce ar putea însemna un adevăr al sinelui împlinit, un adevăr al frumuseții, care nu este și nici nu poate fi universal valabil sau bun de atins după vreo rețetă.

Autoarea ne transmite, prin fiecare capitol și subcapitol, mesajul că tot ceea ce contează este să ne ascultăm corpul, tocmai pentru că este inteligent. De multe ori, așa cum scrie și Andreea, șantajul perfecțiunii funcționează și uităm să ne gândim la ceea ce este important pentru sănătatea noastră. Uităm să ținem la vitaminele pe care le punem pe masă, preferăm să ne înfometăm, în loc să ne bucurăm. E adevărat, în viață trebuie să facem loc și pentru plăcerile vinovate, dar să știm măsura acestora.

La capitolul frumusețe, autoarea povestește despre regretele tinereții și face câteva liste lungi de complexe. În ideea unui ABC al frumuseții, citim un manifest pentru frumusețea naturală, care ține loc de o terapie pentru fuga zilelor pe care le trăim.

În final, la capitolul dezvoltare personală, ne delectăm cu câteva idei și bucăți de viață ale autoarei, care țin de mindfulness, despre cum poți aduce ordine în dezordine și despre gimnastica sufletului, care este meditația.

Fie că vrei să începi o descoperire a sinelui, fie că vrei să vezi cum a făcut-o una dintre cele mai frumoase și de succes femei din România, caută cu încredere volumul “descoperă-te”.