Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/11/2018
Arhiva Zile si Nopti

Hello Bacău!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Hello Bacău! Share Hello Bacău!


Hello Bacău!

După cutreierări intense pe meleagurile patriei, în special cele mai aproape de Bacău, nu-i cazul să specific că peste puțin timp vom rămâne fără nimic…. Istoric vorbind…. au lăsat ei casa lui Brâncuși să cadă singură, ce să mai vorbim restul…

Cu drag, vă pot spune despre proiectele APF din ultima perioadă: proiectul ”Natura – Laborator de cercetare, învățare, inovare”, coordonat de prof. dr. Adriana Măcincă,  proiect derulat de CRE Bacău în parteneriat cu Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”, finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău. Proiectul a avut ca activitate principală tabăra de biologie organizată la Valea Budului, la care au participat 40 de tineri din liceele băcăuane. Activitățile practice au presupus recunoașterea pe teren a florei și faunei locale sub coodonarea dlui. prof. Milian Gurău, de la Facultatea de Biologie a Universității ”Vasile Alecsandri” Bacău. De asemenea, prin proiect, a fost realizat un album despre flora și fauna orizontului local, dar și un e-book, având aceeași tematică.

Hello Bacău!

Gâfâind, vă povestesc despre Semimaratonul de la Valea Budului – o inițiațivă coordonată de Baza 95 Aeriană – lucru care s-a văzut ! Am avut plăcerea să importalizăm 400 de oameni, bucuroși de o ieșire în natură – 9 sau 21 de km, fiecare după cum l-au dus mușchii. 

Despre fasolea cu ciolan sau despre fanfară, chiar nu am ce să spun, și acum îmi plouă în gură… M-a bucurat prezența băieților veseli de la clubul de airsoft Bacău.  Sper cât de curând să le intru în mreje… par fioroși, dar am văzut că le place și berea, și fasolea !!!  Recunosc, la acest semimaraton, am alergat aproape 2 metri, din greșeală !!!

Derulăm în continuare proiectul Bacău – 100 de locuri, copii, oameni. 3 Workshopuri de fotografie au deschis ochii copiilor pasionați de fotografie în a suprinde frumosul din locurile vizitate în cadrul proiectului.

Vă mai povestec doar sau decât despre concursul de pescuit organizat de CRE Bacău – Cupa Toamnei la răpitor, ediția a XI-a, un concurs care, prin prisma rezultatelor, a surclasat toate celelate concursuri anterioare, atât prin numărul de concurenți, cât, cel mai important prin capturi ! E clar că efortul depus de CRE împotriva braconierilor și a plaselor acestora, în aria protejată Lacul Bacău II, este un succes!

În rest, e clar, s-a închis sezonul teraselor (am lacrimi în ochi, și nu de emoție, e de la frigggg….)….Vă salut cu drag, cu tradiționalul ”Mai ia un plovăr, cel puțin până la prânz…”

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută