Top recomandări în luna decembrie

 

 

1. Caramitru-Mălaiele, câte’n lună şi în stele
După succesul înregistrat în primăvară, spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună și-n stele” revine la Timișoara, pe scena Teatrului Național pe 11 decembrie, cu începere de la ora 19.00. Una dintre cele mai aplaudate producții teatrale din ultimele sezoane reunește doi prieteni foarte buni: Horațiu Mălăele și Ion Caramitru. Cei doi se vor duela, vor recita versuri, își vor oferi unul altuia răspunsuri pe măsură, totul pe muzica violoncelistului Adrian Naidin. Întrebat cum ar descrie acest eveniment unic, Adrian a afirmat: „Sunt întâlniri între cuvânt și sunet. Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet.” Sunteți invitați să-i reîntâlniți pe cei trei artiști potrivit cărora: „Starea de grație a actorului este improvizația”, „râsul este muzica sufletului, să vă jucați este secretul tinereții și să iubiți este rațiunea de a trăi”. Biletele costă 60, 80, 100 și 120 de lei.

2. Regal Vienez
Orchestra Simfonică Radio din Ucraina va concerta la Timișoara pe scena Operei Române pe 14 decembrie de la ora 20.00. Ukrainian Radio Symphony Orchestra va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, care va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner si ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele 18 si 19. Orchestra va fi compusa din 36 de instrumentisti iar pe acordurile vieneze va dansa Corpul de Balet „Aniko Ballet”.

3. Rock for Revolution
Timișorenii sunt chemați să celebreze pe ritmuri de rock cei 29 de ani care se împlinesc de când orașul de pe Bega se declara liber de comunism. O nouă ediție a evenimentului Rock for Revolution aduce pe scena din Piața Victoriei, în 20 decembrie, de la ora 19.00, trupele Pro Musica, Implant pentru Refuz, Melting Dice și Sanctuar.

4. Clasicii revin: Lacul Lebedelor
Specacolul va avea loc pe 28 decembrie de la ora 20.00 pe scena Operei Naționale Române Timișoara și va fi susținut de Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov”. Absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia, Andrei Batalov este pe scenă de mai mult de 20 de ani. Compania de Balet intruneşte 50 de artiști profesioniști, absolvenți ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova și ai celor mai mari școli de dans din Rusia și Ucraina. Decorul și costumele sunt create de maeștrii în arta teatrală și sunt magnifice. Limbajul artei este universal şi etern. Este o limbă care n-are nevoie de traducere, care poartă peste tot armonia şi creativitatea. Preț bilet: 150 lei/120 lei.

5. NYE 2019 x B/plr
Pentru că lumea s-a schimbat și evenimentele sună aproape peste tot electro, pentru că platanele dau tonul în muzică, și trecerea dintre ani va fi dată tare în difuzoare. I-auzi cum sună: „Our 4th New Year’s Eve together. Cheers for that!@NYE 2019 x B/plr”. Deci, pe 31 decembrie de la ora 22.00 să fiți la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Line-up-ul e unul greu și se compune din: Arapu, Kivva, Livio & Roby, Priku, vlf. Soundsystem by VOID Acoustics Hungary. Visuals by Noetic.